VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Provlappar

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Stickat

Som jag sagt tidigare så är jag med i en koft-kal anordnad av stickamera i samarbete med Dödergök. Länkar har ni till höger.

Den första uppgiften var att sticka en provlapp, jag valde att göra två. Att sticka en provlapp är något jag inte brukar göra i vanliga fall. Jag är för lat. Jag brukar köra den varianten att jag börjar sticka och efter en liten vit så mäter jag och hittills så har det funkat. Men nu gjorde jag ”på riktigt”. Två stycken blev det också, dessa provlappar är inget jag tänker slänga bort utan de ska få bli två fickor på koftan som komma skall.

Vitsen med att sticka en provlapp är att mäta vilken stickfasthet man har. För mej blev det, med en tråd ”supersoft” och en tråd ”donegal tweed”, stickor 4,5mm – 19m och 24v = 10*10cm i slätstickning.

imageDå provlapparna ska bli fickor gjorde jag dem inte helt i slätstickning utan med några räta maskor i sidorna och längst upp avslutade jag med en I-cord. Jag har planer på en I-cordkant runt hela koftan, oavsett om det blir det eller inte så är en I-cord avslutning på fickor alltid rätt!

För att se hur det går för alla andra klicka på länken till höger!

Ha en bra första advent!!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna