VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glittertind

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Stickat

Det har varit mycket sockor på bloggen ett tag, och bara garnrelaterade inlägg. Garnrelaterade inlägg kommer det nog att bli ett tag framöver. Att sticka känns roligare än att blogga, tiden det tar att göra blogginlägg om vardagen lägger jag hellre på att sticka. All min sticktid är värdefull 🙂

En del stickat har det blivit denna sommar, inte bara sockor, men att ta mej tid till att fota och sen blogga….Men men, denna tröja stickade jag till Elisia under semester. Mönster heter Glittertind och är gjort av Dödergök, gjort för 2-3 åringar så vissa justeringar har jag gjort för att den ska passa min 6-åring. Lite stor blev den så jag skulle gissa på att storleken är någonstans 122/128.

Den första ändringen jag gjorde var att byta till ett grövre garn och då också grövre stickor. Garnvalet föll på CottonMerino från Drops, ett garn jag vet är godkänt av dottern då det inte ”killar och sticks” som Lotta på Bråkmakargatan så vackert uttrycker sej. Stickstorleken blev det rekommenderade för garnet, 4 mm (3,5 till resåren nedtill, upptill glömde jag av mej och fortsatte med 4:orna…). Till ärmarna gick jag upp till 4,5mm (4 mm till resåren) då jag alltid stickar ärmarna hårdare.

Att gå upp till stickor 4 mm gjorde att det givna antalet maskor gav den bredd jag ville ha… Lite längre fick jag dock sticka, kroppen ca 35 cm och ärmarna ca 36 cm.

IMG_0526

Att den skulle bli rosa var givet, något annat är inte ens någon idé att föreslå…Tur att rosa är fint! På min inrådan fick jag Elisia att gå med på marinblått längst ut på ärmarna då alla hennes långärmade blir skitiga vid ärmsluten…(+att jag ville göra av med restgarner). Sen när tröjan var nästan klar kom hon på att hon ville ha med lite grönt så resåren längst upp fick bli just grön. IMG_0536Hon var gladare än hon ser ut på bilden!! IMG_0524Tröjan är som ni ser flerfärgsstickad. Det var riktigt roligt att sticka men jag vet inte om jag är helt nöjd med resultatet. Men jag gissar på att övning ger färdighet…


Kommentarer


  1. Elisabeth M augusti 31, 2014 on 09:36 Svara

    Jättefin!
    Vad mycket du har hunnit sticka i sommar.

  2. Fia augusti 31, 2014 on 07:36 Svara

    Jag tycker den är jättefin. Och det är kul att hon vill ha en tröja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna