VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att tänka på vid graviditet 

img_2845-4.jpg

I samarbete med Länsförsäkringar

Första gången vi fick veta att vi var Gravida blev vi otroligt glada och nyfikna på vilken filur som lurade i min mage. Det första jag handlade var strumpor, en body och en lite mössa som det stod best dad & mum på. För utan tvekan skulle vi bli bra föräldrar. Att ”boa” inför barn är vi många som får chansen att göra. Vi ordnar säng, kläder, amningskudde, nappflaskor, blöjor och annat. Inte en tanke på det absolut viktigaste egentligen.

Det var inte fören vi la upp en bild på sängen och allt vi gjort klart, typ 20 veckor innan Henri kom som någon frågade oss, ni har väl skaffat Gravidförsäkring?
Vi hade inte en tanke på att göra detta innan min vännina upplystes om hur det fungerade. Hade inte hon sagt något, kanske vi aldrig haft en gravidförsäkring alls.
Vi hade inte en tanka på att det behövdes, vi hade bara tankar kring blöjor, nappar och annat. Och som nya för denna bebisbubbla var det bara att kolla upp det direkt.

Att skaffa Gravidförsäkring tar bara minuter och ska jag vara helt ärlig tyckte jag det var lite ”onödigt att ha”, ända tills jag idag förstår vad som faktiskt kan gå fel. Gravidförsäkring gör man tidigast i vecka i vecka 22 och gäller fram till barnet är 6 månader.  Länsförsäkringar har två olika försäkringar, en kostnadsfri som fungerar som  en mindre olycksfallsförsäkring för barnet och föräldrarna.
Det finns även en annan försäkring som omfattar mycket mer och ger ett större skydd om något skulle hända innan födsel (efter vecka 22) både för dig, din partner och barnet.
Den ersätter förutom olycksfall även sjukdomar och skador som orsakats av för tidig födsel eller komplikationer i samband med förlossningen.

Vad man väljer själv är absolut upp till var och en, ni väljer den försäkring som passar bäst för just er familj!
Men bara att få chansen till en kostnadsfri försäkring är ju absolut optimalt. Vi behövde aldrig använda oss av vår försäkring och i många fall har man turen med sig att aldrig behöva använda den. Men att ha något i ryggen är verkligen en trygghet om något olyckligtvis går fel på vägen.

Advertisement


Kommentarer


  1. Nathalie 23 augusti, 2017 on 19:22

    Jag önskar så att någon hade upplyst mig! Vårt andra barn föddes med en allvarlig tarmsjukdom som vi var helt oförberedd på. När hon föddes var det redan försent att teckna en försäkring. Det går ej att teckna något som täcker för denna sjukdom eftersom att nu är det något alla försäkringsbolag vet. Hade vi gjort det innan hon föddes hade det såklart täckt.

  2. barnrumsinspo 23 augusti, 2017 on 21:03

    Å kan inte föreställa mig er oro <3, å det är lite så jag känner med.
    För som förstagångs förälder är man inte inne i "barnvälden" vad det innebär rent praktiskt och då kanske inte heller vad som är viktigt..
    Ingen kan förutspå att saker kan hända under graviditet eller med barnen.
    Men som du säger det kan vara försent efter.
    Jag hoppas ni mår bra trots allt <3 skickar en stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna