VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att ta med barnen på spa

img_2845-1.jpg

I samarbete med Arken hotel & art Garden Spa har vi testat deras lov-erbjudande som de har för oss barnfamiljer. Hotellet och Spa välkomnar barnfamiljer med barn i alla åldrar att njuta av en stillsam och rofylld vistelse. Vi checkade in i två rum, ett för barnen och ett för oss, rummen satt ihop och var bara en dörr i mellan. Perfekt upplägg för en barnfamilj som kanske vill sova separat, slippa extrasängar osv.

Rummen är relativt små, dock ser jag inga konstigheter med det då man förmodligen kommer hit för att går på spa, så man är mest på rummet för att sova.
På kvällen åt vi en god middag som det ingick i ett sportlovspaket som de erbjuder på deras hemsida.

Där ingår:
En övernattning och frukostbuffé.
Kvällens varmrätt i restaurangen.
Tillgång till Art Garden Spa
Lån av badkappa och tofflor.
Lek- & spelrum, bio och aktiviteter för barnen.

På kvällen visades det även bio, då satt vi och åt så det blev lite tokigt. Efter kvällsmaten gick vi till lekrummet där det fanns allt möjligt för barnen att leka med. I soffgrupperna utanför kan man sitta i massagestolar, eller vid tv:n och dricka ett glasvin eller en koppkaffe.


Spadagen:
Eftersom att incheckningen är 16:00 så hinner du inte gå på spa med familjen den dagen. Spat är öppet för barnen mellan 9-13, 10-14. Så spat är på avresedagen, barnen är som allra piggast på förmiddagen så jag tycker det är ett bra upplägg. När jag såg tiden 4 timmar, tänkte jag att det kommer vi nog bli mätta på.
Och det skulle visa sig räcka helt förträffligt.

Morgonrockar och badtofllor får man när man checkar in på hotellet, det finns i barnstorlekar, men så här i efterhand hade jag nog tagit med egna morgonrockar till barn som är under 7år.
För det blir lite farligt och obekvämt när rockarna är alldeles för stora.
Tofflor får du ha med dig själv om du har under stl 33. Jag såg många som hade flip flop och crocs och verkade funka toppen.

Innan vi gick in fick vi en genomgång och rundtur i spat,
varje person får en korg med handdukar, vattenglas och tvättlapp.
Tycker att genomgången var toppen för barnen då de ofta lyssnar mer på någon annan om ”reglerna” som finns i spat: än på mamma ;). Innan vi gick in för avslappning  skulle vi tvätta av oss. Wilhelm ville aldrig lämna tvättrummet då man fyller hinkarna med vatten och häller över sig. Bara det är väldigt avslappnande start på morgondagen. Wilhelm är lite mer rörlig och ha ibland lite myror i brallan. Det var kul att se hur han njöt av varmt vatten och lite skrubb på ryggen.
En tradition som går att fortsätta med hemma.

Arken är indelat i två delar: Den torra delen och den blöta, det finns varmbad, kallbad, bubbelpool, olika bastuformer och massvis med mysiga ställen att ligga och vila på.
I ett rum finns det tillgång till frukt, vatten, kaffe och Te.
När det är sportlov, tycker jag att man kanske kunde haft lite smoothie till detta. Barnen blir hungriga efter en stund då de är vana vid regelbunden mat på skola och förskola. Så det känner jag att det saknades.

Vår favoritplats blev i varmbadet på ovanvåningen, där satt vi länge och varvade med att gå i det kalla vattnet för att få blodcirkulationen att rulla. Att se hur killarna njuter gör en varm i kroppen. Wilhelm har lite svårt för det där med att prata i små bokstäver. Men eftersom att just denna tiden är till för barnen och barnfamiljen så känns det inte som att man behöver stressa som förälder för att ljudet blir lite högre. För barn är barn. Ju mer tiden gick och barnen blev varma i kläderna, desto lättare var det för dem att slappna av och hålla sig lugna.

Vi satt länge i värmebadet, dels för att vi älskade det, men också för att vi aldrig fick en plats i bubbelpolen.
Det finns så mycket annat, men är så skönt för kroppen att hoppa in i och att ha en bubbelpool på ett sådant stort ställe bildar lite kö. Och efter tre gångers köande, kom vi i, men då skulle det renas och vi fick hoppa upp igen. Barn har inte alltid det största tålamodet… Så det kanske var det enda som var lite negativt.  Men som sagt det fanns en massa annat att göra och fördriva tiden med.
När man är på spa är ju tid allt man har och det finns saker att göra för alla.

Efter två och en halv timma var killarna total slut.
Avslappnade men totalt slut, bilfärden hem blev tyst och rofylld för alla.

Vad tycker vi om spa tillsammans med barn?! 

Jag älskar att gå på spa, lugn harmonisk miljö och en bra avkopplingsform för alla.
Jag tycker det är supertrevligt att de nu bjuder in barnen in i lugnet. Jag skulle varmt rekomendera spa för barn i alla åldrar. Arken hotel har verkligen gjort det möjligt för oss barnfamiljer att njuta tillsammans.
Det finns mycket att välja på, även fast vi är många som vill testa alla olika saker. Känns det som att det för det mesta finns plats för alla.  En gång per dag finns det barnyoga att tillgå och sen finns det lite behandlingar att boka för de som vill.

Vi har haft en fantastisk weekend och vill man prova på något nytt för familjen kanske detta är något för er.
För er som bor i närheten kan ju självklart enbart boka dagspa.

Killarnas reflektioner kring den nya upplevelsen:
Henri : Jag tyckte om badet, tyckte att det var mysigt och man blev trött, jag ville stanna mer.

 Wilhelm: tyckter hinken var bäst 😉 och att jag kunde gå på botten. Jag vill åka tillbaka snart.

Är bra betyg av killarna❤


Kommentarer


  1. Nazimas mat och hem 21 februari, 2017 on 08:05

    Härliga bilder från Arken! Jag gillar detta SPA skarpt, har besökt det både ned och utan barn, senast var på sportlovet förra året med min äldsta dotter som nu är 10år.
    Både hon och jag uppskattade besöket i stora lass, men jag saknade också något mer ”matigt” som exempelvis smoothie i det rum där det serverades frukt, te och kaffe.
    Lite smoothie olika juicer och något mer tilltugg hade varit fint om de serverade där när de har familjespa på loven, för dottern blev ganska hungrig efter en stunds spaande och det var långt till vi skulle äta lunch i restaurangen, då vi Åt frukost tidigt hemma och sedan bilresa ner till Göteborg.

    Kramar och tack för en trevlig blogg! Extra kul o läsa då vi ju träffats irl!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna