VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rätt ner i soporna!

Nu när julmyset har börjat, ska här fixas och donas. Vi är inga pyssliga människor eller jo när det kommer till bygg… men inte i köket. Både jag och Johan älskar att laga mat, men att baka har aldrig varit vår starka sida, men nu när barnen är större har vi verkligen fått igång det där med baket… ELLER?

I söndags stod det bak på 2:adventsluckan, vi lovade bort bullar till grannarna och luktade ljuvligt i hela huset. Johan gjorde degen, jag och barnen skulle sedan rulla bullar. Lussekatter både vanliga och glutenfria, redan när jag rullade degen tyckte jag den kändes konstig. Men vi rullade på glatt i riktig julanda.
När vi var klara skulle de jäsas…

vi väntade…..
och väntade….
väntade….
och väntade….


Men lussekatterna förblev små… något hade hänt med degen, vi körde in dem i ugnen, men de var oätbara och de ”vanliga” lussekatterna var ett faktum KATASTROF. Lite små trist, men vi hade ju mina, in med dem i ungen och under tiden kollade vi ett avsnitt av en serie vi följer…

Men här var ingen väntan….
VI glömde alla bullar i ungen och plåten med glutenfria bullar var totalförstörda om du inte gillar 100% brändsmak. EN halv dags jobb av bak, hamnade direkt i soppåsen…
Vi ska inte hålla på med saker som vi inte behärska.

Notis tills nästa år! KÖP lussekatter nästa år, lämna det till proffsen! 

Skämt och sido det blev ju bra alla fick baka och mysa, sen ska vi inte äta sånt heller i alla fall inte jag. Så det löste ju sig för det bästa. Vi fick göra det ” roliga ” och inte behöva äta dem sedan..

Hur gör ni baka själva eller köper?

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

För att få de senaste uppdateringarna