VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Sportlovet har börjat!

img_2845-1.jpg
Nu är vi äntligen framme, I samarbete med Birka ska vi testa deras sportlovsutbud idag och imorgon. Med exalterade killar som vanligt har vi nu avverkat ca 5 timmar i bilen, killarna är så vana vid att åka bil så det har gått smidigt upp. 
Killarna har vilat en timma i bilen så nu kan de vara vakna lite senare ikväll. Det kommer hända mycket när båten drar iväg.

Rummet som vi bor i är en svit, Birka har många olika typer att välja på. Vi valde detta då vi känner att vi behöver få lite mer utrymmen än vad de andra rum har, vi åker mycket på hotell och många gånger bor vi på ställen där vi knappt får plats, detta misstaget ville vi inte göra nu.

Innan vi kom in i hytten fick jag en rundtur av Marie, Jag fick chans att ta lite bilder innan alla andra kommer. Vi var i badet som verkligen var så fräscht, där hittar man även en restaurang som man kan äta på under hela dagen. På loven har man även tillgång till poolen på kvällstid, vi kommer nog bada imorgon efter frukost. Känns som om killarna är piggast då. Jag fick även se lite delar av båten som vi kanske kommer hänga mest på ikväll, där minidiscot håller till. Om jag uppfattade det rätt får vi träffa Bianka och hennes kompisar där.
Just sportlovsveckorna 7-9 är det lite extra barnvänligt på båten, aktiviteter och annat skoj händer. Exempelvis så har bjudit in artisterna Mojje och Dolly style som underhållning för barnen. De är där fredag och lördag. Som sagt maskottarna är här under lovet med, Bianka och skeppsråttorna som hittar på massvis med aktiviteter för hela familjen. Pyssel, spel, godisbingo, film och familjedisco mm.

Det finns 4 olika restauranger att välja på, men vi kommer redan om en timma äta kvällsmat på restaurangen sjösalen, där kan man välja på allt från köttbullar, lax till kött..
Så det finns något för alla smaker. Känns skönt med buffé till barnen. Då kan de gå och plocka själva vad de är sugna på.

Vi har även skaffat Biankas barnarmband som innebär gratis Läsk/juice till barnen på hela resan. Då ingår även en godisbingo bricka som vi hoppas ge oss vinst till myset ikväll. 

Snart lämnar vi hamnen och ett helt dygn tillsammans på havet ska bli så spännande. Ni kommer kunna följa resan på Inspomamman och Barnrumsinspo 

Kommentera

Annons

Mamma på vift!

Ännu en helg har gått, jag hinner inte med längre känns det som. I helgen var det dags för lite mamma tid och väntid med fina vänner och nya bekantskaper. En av mina närmaste vänner har byggt hus i två år och nu står det äntligen färdigt. Alltså det är verkligen underbart fint, känner själv att min högsta önskan är att bygga hus.. kanske en dröm som görs något av om några år eller som kanske bara är en dröm för alltid…

Inflyttningsfest/tjejfest stod på schemat och vilken kväll det blev. Spel, quiz och en massa dans. Jag ska väl vara helt ärlig att säga, att man inte är 18 längre… Man känner att John blund kommer kring småtimmarna och det är väl kanske då man ska tacka för sig. Men man vill verkligen ha ut så mycket som möjligt av dagen när det är så mycket fina vänner runt om kring en. Så det blev blev sent och trött var nog kanske bara förnamnet. Det var det värt, ibland är det skönt att bara vara ”Hanna”.

När bilen stannade hemma, såg jag två hoppandes killar i fönstret. Det är skönt att få chansen att var alite utan dem med, för då hinner vi sakna varandra extra mycket och båda har mer energi för varandra <3

img_4576-1.jpg

Kommentera

Annons

Vårnyheter +fri frakt

img_2851-1.jpg
Vårnyheterna har ploppat in i butikerna och suget efter sol och frisk luft blir bara större och större!

Kavat har kommit med underbara nyheter, ni hittar dem

••••H•Ä•R••• 

och då får ni fri frakt när ni handlar. Fler hittar ni i länken ❤

Idag har ni även 25% rabatt +fri frakt på allt från Adidas.
För att komma till erbjudandet klicka på bilden.

Innehåller ad.länk.

Kommentera

Annons

Sportlovs tips!

img_2845-1.jpg
Efter veckor med mycket sjukdomar.
Är killarna äntligen pigga och glada! Idag när jag kom tillbaka från min mammatripp berätta jag nyheten vi ska göra på sportlovet tillsammans med dem.
I samarbete med Birka ska vi ta med våra egna små landkrabbor och kryssa deras första sportlovs-dag.
Vi vill göra det lite till ett mysterium för att detta är första gången på Birka, så vi skrev ihop en liten text där vi berättade om vilket  ”äventyret” de skulle få vara med om. Jag har läst på lite och såg att under loven som är i Sverige, inriktar de sig väldigt mycket på barnfamiljer. De är självklart alltid välkomna, men nu mer än någonsin!

Det finns bad, bio, lekrum mm än så länge kan jag bara prata ut ifrån vad jag sett på nätet. Bad i Birkas vinterträdgård, bio för alla barn och lite shower på kvällen.Blandat med en massa god mat kan det inte bli fel.

Jag kommer att skriva om hela vår resa och vi kommer göra en recension här på bloggen. Vi kanske till och med kommer lägga in en del vlogginlägg. Jag känner att detta kanske är ett ypperligt tillfälle att börja med det..

Vi skrev ihop en text till dem och skrev ut det, reaktionen blev lite halv galen.
Wilhelms första reaktion var att skrika i glädjetjut och Henris ögon tindrade när Johan läste brevet och jag tror och hoppas att vi kommer få en fantastiskt roligt dygn tillsammans på Birka.
När vi sedan läste lite om vad de skulle ha med sig och vad de kunde förvänta sig blev han helt galen och hoppade runt här hemma. Jag tycker det är så roligt att fler företag öppna upp ÄNNU MER för oss barnfamiljer när det är dags för lov. Jag har aldrig åkt med Birka tidigare, Johan hade varit på båten på konferens och berättade att båten och rummen var superfina.
Så vi sitter här hemma nu med olika förväntningar över kryssningen.

Under sportlovet kommer även Mojje och Dolly style att vara gästartister på båten.
Jag vågade knappt säga det till Henri, då vi inte har möjlighet att åka när Dollystyle är där.
Men för er som är sugan på att veta mer eller se lite mer info om aktiviteter osv kan gå in
*****HÄR******

Testpatrullen är redo för sportlovs veckor och detta ska bli fantastiskt roligt att få åka på i samarbete med BIRKA

Kommentera (2)

Annons

Att ta med barnen på spa

img_2845-1.jpg

I samarbete med Arken hotel & art Garden Spa har vi testat deras lov-erbjudande som de har för oss barnfamiljer. Hotellet och Spa välkomnar barnfamiljer med barn i alla åldrar att njuta av en stillsam och rofylld vistelse. Vi checkade in i två rum, ett för barnen och ett för oss, rummen satt ihop och var bara en dörr i mellan. Perfekt upplägg för en barnfamilj som kanske vill sova separat, slippa extrasängar osv.

Rummen är relativt små, dock ser jag inga konstigheter med det då man förmodligen kommer hit för att går på spa, så man är mest på rummet för att sova.
På kvällen åt vi en god middag som det ingick i ett sportlovspaket som de erbjuder på deras hemsida.

Där ingår:
En övernattning och frukostbuffé.
Kvällens varmrätt i restaurangen.
Tillgång till Art Garden Spa
Lån av badkappa och tofflor.
Lek- & spelrum, bio och aktiviteter för barnen.

På kvällen visades det även bio, då satt vi och åt så det blev lite tokigt. Efter kvällsmaten gick vi till lekrummet där det fanns allt möjligt för barnen att leka med. I soffgrupperna utanför kan man sitta i massagestolar, eller vid tv:n och dricka ett glasvin eller en koppkaffe.


Spadagen:
Eftersom att incheckningen är 16:00 så hinner du inte gå på spa med familjen den dagen. Spat är öppet för barnen mellan 9-13, 10-14. Så spat är på avresedagen, barnen är som allra piggast på förmiddagen så jag tycker det är ett bra upplägg. När jag såg tiden 4 timmar, tänkte jag att det kommer vi nog bli mätta på.
Och det skulle visa sig räcka helt förträffligt.

Morgonrockar och badtofllor får man när man checkar in på hotellet, det finns i barnstorlekar, men så här i efterhand hade jag nog tagit med egna morgonrockar till barn som är under 7år.
För det blir lite farligt och obekvämt när rockarna är alldeles för stora.
Tofflor får du ha med dig själv om du har under stl 33. Jag såg många som hade flip flop och crocs och verkade funka toppen.

Innan vi gick in fick vi en genomgång och rundtur i spat,
varje person får en korg med handdukar, vattenglas och tvättlapp.
Tycker att genomgången var toppen för barnen då de ofta lyssnar mer på någon annan om ”reglerna” som finns i spat: än på mamma ;). Innan vi gick in för avslappning  skulle vi tvätta av oss. Wilhelm ville aldrig lämna tvättrummet då man fyller hinkarna med vatten och häller över sig. Bara det är väldigt avslappnande start på morgondagen. Wilhelm är lite mer rörlig och ha ibland lite myror i brallan. Det var kul att se hur han njöt av varmt vatten och lite skrubb på ryggen.
En tradition som går att fortsätta med hemma.

Arken är indelat i två delar: Den torra delen och den blöta, det finns varmbad, kallbad, bubbelpool, olika bastuformer och massvis med mysiga ställen att ligga och vila på.
I ett rum finns det tillgång till frukt, vatten, kaffe och Te.
När det är sportlov, tycker jag att man kanske kunde haft lite smoothie till detta. Barnen blir hungriga efter en stund då de är vana vid regelbunden mat på skola och förskola. Så det känner jag att det saknades.

Vår favoritplats blev i varmbadet på ovanvåningen, där satt vi länge och varvade med att gå i det kalla vattnet för att få blodcirkulationen att rulla. Att se hur killarna njuter gör en varm i kroppen. Wilhelm har lite svårt för det där med att prata i små bokstäver. Men eftersom att just denna tiden är till för barnen och barnfamiljen så känns det inte som att man behöver stressa som förälder för att ljudet blir lite högre. För barn är barn. Ju mer tiden gick och barnen blev varma i kläderna, desto lättare var det för dem att slappna av och hålla sig lugna.

Vi satt länge i värmebadet, dels för att vi älskade det, men också för att vi aldrig fick en plats i bubbelpolen.
Det finns så mycket annat, men är så skönt för kroppen att hoppa in i och att ha en bubbelpool på ett sådant stort ställe bildar lite kö. Och efter tre gångers köande, kom vi i, men då skulle det renas och vi fick hoppa upp igen. Barn har inte alltid det största tålamodet… Så det kanske var det enda som var lite negativt.  Men som sagt det fanns en massa annat att göra och fördriva tiden med.
När man är på spa är ju tid allt man har och det finns saker att göra för alla.

Efter två och en halv timma var killarna total slut.
Avslappnade men totalt slut, bilfärden hem blev tyst och rofylld för alla.

Vad tycker vi om spa tillsammans med barn?! 

Jag älskar att gå på spa, lugn harmonisk miljö och en bra avkopplingsform för alla.
Jag tycker det är supertrevligt att de nu bjuder in barnen in i lugnet. Jag skulle varmt rekomendera spa för barn i alla åldrar. Arken hotel har verkligen gjort det möjligt för oss barnfamiljer att njuta tillsammans.
Det finns mycket att välja på, även fast vi är många som vill testa alla olika saker. Känns det som att det för det mesta finns plats för alla.  En gång per dag finns det barnyoga att tillgå och sen finns det lite behandlingar att boka för de som vill.

Vi har haft en fantastisk weekend och vill man prova på något nytt för familjen kanske detta är något för er.
För er som bor i närheten kan ju självklart enbart boka dagspa.

Killarnas reflektioner kring den nya upplevelsen:
Henri : Jag tyckte om badet, tyckte att det var mysigt och man blev trött, jag ville stanna mer.

 Wilhelm: tyckter hinken var bäst 😉 och att jag kunde gå på botten. Jag vill åka tillbaka snart.

Är bra betyg av killarna❤

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna