VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Win win för alla!

Sitter i bilen påväg till Borås för nyinvigning av barnbutiken kurragömma, Anna och Theodora har kämpat gärnet för att få ihop den magiska butiken till att bli (om det går) ännu mer magisk för barnen. 

I bilen är det bara jag och Johan som åker, barnen lämnade vi på det bästa möjliga ställe 😉 mormor och morfar fick mitt i vecka besök av sina favoriter. Och vi får lite tid för varandra, win win för båda parter. Fram tills igår skulle jag åka själv, men efter de här två veckorna som varit. Kändes det helt rätt att susa iväg lite själva. 

Kommer skriva mer om invigningen imorgon, utlovar massvis med bilder från kvällen och butiken. Nu ska vi checka in och fixa i ordning oss, som småbarns mamma är man van att göra allt på 3 minuter 😉 

Kommentera

Annons

Jag orkar inte med mina barn…..

Våra barn är just nu inne i en fas som jag inte vet vad jag ska kalla den,
Eller en fas är nog bara ett ord för att jag vill att det ska finnas ett slut på det.. 

Jag tror mer jag skulle kalla det syskongnabb, men just nu är det om ALLT!
och jag kommer säga det: JAG ORKAR INTE MED DEM när de håller på så här.
Från att vara magiska med varandra (vilket de också är stundvis) till att inte låta varandra vara.
Henri är ganska verbal och säger lite små taskiga saker till Wilhlem, medan han surar och då slåss.
Vi har väl inte uppmuntrat något av det någon gång. Men jag som pedagog och mamma vet att det är så barn fungerar och vi kan bara tillrättavisa /leda in dem rätt..
Men alltså det tar liksom kol på både mig och Johan när de bråkar.

Jag är inte storm förtjust i gnäll (tror inte någon är det) men jag kan få så där irritationskänsla för det.
Och just nu är Wilhelm i den ”gnäll perioden” att passar inget, då gnäller han! Jag kanske är elak, men då låter jag han gnälla, för jag vill aldrig att han ska tro att gnäll hjälper. Och jag tror att Henri lite fattat vinken.. att jag inte tillåter detta…
Eller så blir han bara irriterad som mig, men om lilla W gnäller i leken, berättar han minsann för Wilhelm att han inte får vara med om han gnäller så. Och då är det liksom igång…Wilhelm blir arg och slåss (Ibland) och många gånger så tror jag det är bra om vi är närvarande, men att vi ändå låter dem lösa konflikterna själva. Stundtals går det bra, men sen är det igång igen..

När  jag sitter här och skriver så hör jag hur jag verkligen blottar mig. 
Jag är ingen elak mamma, men jag har fått nog! 

När mamma och pappa har dem, brukar de ALDRIG bråka, men till och med dem har märkt av att det är liksom antingen eller… Antingen är de bästa vänner och sen helt plötsligt är de bara rent av elaka mot varandra.

Jag vet och ser att när det kommer till kritan är de oskiljbara! Men just det där hund och katt senariot är så otroligt utmattande för dem, men även för oss.
Jag är bara lite less…
Fler som bara vill vräka ut sig som jag gjort nu får ni gärna bara skriva lite rader!
INGEN dömmer er, allra minst jag!
Jag vet att alla gör sitt bästa och lite där till, men ibland blir det bara för mycket.
img_6936.jpg

Kommentera (5)


Annons

30% på nyheter

img_2851-2.jpgIdag har ni skofest för kidsen, ni har upp till 30% rabatt på massvis av fina barnskor. Angulus, geox, converse, kavat, hummel och många fler märken. För att komma till erbjudandet klicka 

••••••••HÄR•••••••••

, Happy shopping!

Kommentera

Annons

Vinnare av ellos presentkort 

God kväll,
som vanligt blev det en fantastisk tävling i samarbete med ellos ❤.

Vinnaren kan hör av sig till oss på instagram dm.
Vi säger stort grattis till: @mrswrists till ett presentkort på 1500:-

För er som är ännu mer tävlings sugna gå in på –> inspomamman <– och tävla om valfri gloria från klong . 

Kommentera

Annons

pikachu frukt!?

Alltså barn har verkligen vild fantasi, vilket är fantastisk och jag önskar nästan själv att man hade fått behålla det i äldre åldrar (som jag 32 år). Wilhelm fyllde 4 år i helgen och igår var det dags att fira födelsedagen på förskolan. Barnens förskola har som tradition att när de fyller år, får man (om man vill) bjuda på frukt. Killarna har bjudit på lite olika fruktverk, båtar, tåg, igelkottar mm.
Igår var det dags för Wilhelms Pokémon-delfiner att göra entré. Han är så sjukt intresserad av just pokemon just nu och allra mest pikachu. Så det enda han önskade sig var frukt som liknande just honom.

Eftersom jag har en liten kräsen mini w som bara äter bananer och vindruvor, var det lite svårt att veta vad hur vi skulle kunna göra något som såg ut som pikachu. Eller jag hade ingen aning om vad vi skulle göra faktiskt, men sedan berättade jag om en delfin som bodde i ett pikachu hus och runt om bodde det massa frukt.

Han spann vidare på den idén och helt plötsligt blev det bra med delfin-pikachu.
Vi gjorde sedan delfiner av bananer, målade ögon och runt om i glaset (kan kan även göra det på en bricka) la vi i vindruvor. Banan och vindruvor är Wilhelms absolua favoritfrukter och båda kom med i fruktfyllningen.  Supernöjd gick han till förskolan med ett stort leende på läpparna.
På glasen klistrade jag fast utskrivna pikachu och vips så var det riktiga pokemondelfiner…

Enkelt och gott, perfekt för kalas eller som nu på förskolan.

Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna