VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bröstrekonstruktion efter graviditet

Om du som jag har genomgått en graviditet kan vi säkert vara överens om att kroppen förändras på både bra och mindre bra sätt efter en graviditet.

För vissa är det inget som varken betyder något eller spelar någon större roll. För andra kan det betyda mycket för det inre välbefinnandet.

Själv hade jag en lindrig graviditet på så sätt att jag inte gick upp särskilt mycket i vikt. 13 kg varav jag direkt efter förlossningen hade tappat 5 anser jag är lindrigt. Jag hade ingen foglossning och fick inga bristningar. Om det berodde på att jag varje dag smörjde min mage med cacaobutter eller om det var genetiskt kan jag inte svara på. Det som däremot inträffade när jag slutade amma och började träna hårt för att bli av med de sista envisa kilona var att mina bröst försvann och det enda som återstod var två små ledsna bröstvårtor. För många hade det kanske inte spelat någon roll men eftersom jag alltid tyckt ganska mycket om mina bröst (utan att på något sätt varit en bystdrottning) kändes det mycket tråkigt. Så pass tråkigt att jag slutligen kontaktade en klinik för en konsultation.

Sagt och gjort, jag åkte dit och tog med mig några bilder på hur jag såg ut innan min bh innehöll mer inlägg än bröst. Efter stor beslutsvånda kom jag fram till att återskapa dem till hur de såg ut innan. Det är ett beslut jag aldrig har ångrat och än idag, 11 år senare, är jag stolt, glad och nöjd över mina ”tuttar” som fått lite hjälp på traven.IMG_7662

Något som jag därför tycker är fantastiskt bra är att Allt för föräldrar har inlett ett samarbete med Proforma Clinic och erbjuder en expertfunktion där du kan ställa frågor. Det fina i kråksången är att du dessutom kan boka en gratis konsultation genom att ange koden ”Allt för föräldrar”. Direktlänk till expertfunktionen hittar du HÄR och om du vill boka en gratis konsultation gör du det HÄR.

Proforma Clinic är Sveriges största klinik med inriktning på plastik- och ögonkirurgi och just det där med ögonen är något som jag funderat på under flera år och därför kommer jag personligen utnyttja erbjudandet för att höra vad jag skulle kunna göra för att slippa linser (jag har -4 på båda ögonen).

Slutligen, hur går dina tankar när det gäller någon form av rekonstruktion av kroppen efter graviditet? Jag tycker att var och en har sin fulla rätt att göra vad den vill med sin egen kropp. Kanske inte för görandets skull men för det inre välbefinnandet (om man inte är helt tillfreds).

Kram Å



Kommentarer


  1. angelicasandberg 16 juli, 2015 on 21:10 Svara

    Förstår att du är nöjd med ditt beslut. Jag går själv och funderar på om jag ska fixa till taxöronen efter två barn.. Dock har jag i ung ålder gjort en förminskning av brösten.. ett ingrepp jag aldrig ångrat, men nu skulle jag dock vilja fylla på dom bara liiiite lite till 🙂

    • Åza Brennander 19 juli, 2015 on 19:33 Svara

      Gå på din egen känsla Angelica! Vill du fylla ut dom så gör det! Även om du säkert är jättefin som du är. Det inre välbefinnandet är det viktigaste och tycker man om sig själv mår man bra. Kram Å

  2. Malin C 16 juli, 2015 on 22:35 Svara

    Jag är helt för att fixa och trixa det man behöver göra för att må bra i sig själv! Trodde att jag skulle behöva göra en hel del ingrepp själv, födde barn för 7 månader sedan och gick upp 30 (trettio!!) kilo utan att äta vare sig godis, kakor eller annat. Helt galet vad kroppen ändrar sig! Har alltid varit pinnsmal liksom! Nu har jag gått ner 22 av dem och hittills hänger kroppen med fantastiskt bra, men om den inte gjort det så hade jag inte tvekat.
    Bra erbjudande och bra, seriös klinik!

    • Åza Brennander 17 juli, 2015 on 01:51 Svara

      Oj! 30 kilo. Strongt av dig att kämpa på. Tack för din fina kommentar och lycka till med resan ”tillbaka”. Kram Å

  3. Erika 19 juli, 2015 on 22:04 Svara

    Jag hoppas verkligen du tog dig tid att undersöka Proforma ordentligt innan du lät dig betalas för detta inlägg. Hade kanske ställt en del saker på sin spets.

    • Emelie 22 oktober, 2015 on 14:14 Svara

      Tycker också att det är lite märkligt att du marknadsför Proforma Clinic som den bästa kliniken när man inte riktigt kan säga att en klinik är ”bäst”..

      Hur utvärderar ni egentligen kliniker? Vad ska man leta efter?

      • Åza Brennander 22 oktober, 2015 on 19:37 Svara

        Hej Emelie, jag har inte skrivit att Proforma Clinic är bäst, däremot skriver jag att jag tycker expertfunktionen Allt för Föräldrar erbjuder är bra om man har funderingar. Svårt att säga vad man ska leta efter men jag tycker att man ska kontakta kliniker som har goda referenser och prata med någon där för att känna efter om man får förtroende för hur de jobbar. Lycka till! Mvh Åza

  4. Fröken M 20 juli, 2015 on 08:31 Svara

    Jag håller med dig, det är inget fel i att hjälpa naturen lite på traven 🙂

  5. Malin 23 juli, 2015 on 08:26 Svara

    Tycker absolut att man ska göra det om man inte trivs med dem! Bra beslut o tack för erbjudandet. Gjorde bröstförstoring för ca 1,5 år sedan då jag tränade bort de små tuttarna jag hade, ångrar ingenting!! Nu är jag däremot gravid och i vecka 22 och lite rädd för att mina juveler ska förändras allt för mkt.. De har växt till enorma meloner redan, så hoppas huden klarar av det! 🙂 Annars kommer jag absolut fila till dem igen efter graviditeten!

    • Åza Brennander 25 juli, 2015 on 18:57 Svara

      Smörj med Bodyshops Cacaobutter! Hoppas du mår bra i din graviditet. Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna