VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SNACKET

Så var det den där grejen med tonåringar igen… Tonåringar som kan driva en till VANSINNE ena stunden för att nästa göra de mest oväntade saker och få hjärtat att svälla som en vetedeg i bröstet.. Om du kikar in här ibland så kanske du läste det jag skrev om min förlorade Gudson som blev kvar på tåget eftersom han utgick från att tåget självklart skulle vänta på att HAN steg av.. Man kan säga att det var inledningen på min midsommarhelg..

Nu menar jag inte att klaga för i det stora hela hade jag en FANTASTISK midsommar men när jag bestämde mig för att släpa med mig två tonåringar ut i Stockholms skärgård utan el och wifi såg jag framför mig hur de lekte med de mindre barnen och löd de fullvuxnas minsta önskan (jag hade iofs mutat dem med lön för att hjälpa till) av tacksamhet för att bara få vara med.

Det jag inte såg framför mig var hur jag kallade dem efterblivna (ja, jag skäms massor för det) efter att ha bett om hjälp tvåhundraelvatusenfemtiotre gånger, förklarat att alla andra”bara” får beställa EN huvudrätt varje gång vi åt på restaurang samt att jag inte kunde påverka hur snabbt kökspersonalen jobbade. Det där med efterblivna sa jag dessutom INNAN jag konstaterat att 1 jacka, 2 liggunderlag, 3 par kalsonger och oräkneliga strumpor lämnats kvar på diverse longituder och latituder i skärgården… Det var EFTER det konstaterandet jag tog SNACKET med dem.

SNACKET som handlade om attityd och respekt och hur det får mammor, pappor och alla runt omkring tonåringarna att känna när man bemöts med ignorans, suckar, himlande ögon och obegripliga läten. Jag förklarade hur ledsen och besviken jag blir när jag istället för ett ok, jag hjälper till att bära in väskorna direkt möts av  RAAAAA RAAAA RAAAAAA, SHABBALABA, en brakskit eller en utdragen rap och hur dåligt jag själv mår när jag till slut höjer rösten i falsett och säger saker jag inte menar. För självklart är ”mina” tonåringar inte efterblivna. De har bara en fruktansvärt dålig attityd….emellanåt..

Men nog om det. På något mirakulöst sätt verkar SNACKET ha tagit skruv. För inte nog med att min bästis (mamma till gudsonen) hörde av sig tidigare idag för att berätta att gudsonen skött sig exemplariskt. DESSUTOM valde Tim att stanna två dygn extra hos sin tjatiga mamman (möjligen för att bevisa att han inte är efterbliven) och idag kom jag hem till en nyklippt gräsmatta och städat rum.

Jag säger bara KORS I TAKET och TRÄGEN VINNER för ett annat underverk som hände var det här… 20170627_205453 Tim hade både handlat (självklart fick jag betala) OCH lagat till en supergod middag med kyckling, pasta med pesto, mozarrella, parmesan och körsbärstomater till mig. Inte nog med att det smakade fantastiskt han hade dessutom ”monterat” den på ett perfekt och bloggvänligt sätt eftersom som han själv sa ”jag vet att du gillar det så”…20170627_205427 Ja vad säger man? Är allt förlåtet? Får de båda följa med till Västkusten om ett par veckor? Håller den nya, förbättrade attityden i sig? Jag vet inte men det är uteslutande upp till tonåringarna själva att fortsätta bevisa. Trevlig kväll! Kram Å20170628_203719Ps. Jag veeeet att jag ser ut som någon av bröderna Marx med mina nyfärgade ögonbryn, det upplyste nämligen den hjälpsamma sonen mig om… 😉


Kommentarer


  1. Sofia 28 juni, 2017 on 21:13 Svara

    Hehehe ROTFLMAO

    ?

    • Åza Brennander 28 juni, 2017 on 22:51 Svara

      ROTFLMAO Sofia?? RytOchTappaFörståndetLättMotAllaOdds???

      • Sofia 29 juni, 2017 on 13:23 Svara

        Är du född på stenåldern eller?! :O

        • Åza Brennander 29 juni, 2017 on 13:32 Svara

          Du menar med tanke på att jag inte känner till ROTFLMAO??? Nä, det uttrycket tror jag varken fanns på 90-talet eller stenåldern… VAD betyder det???? Kram Å

          • Sofia 29 juni, 2017 on 14:11

            RollingOnTheFloorLaughingMyAssOf

            DET är jag säker på att man även gjorde på stenåldern. Till exempel när pappa Knuda ristade in en rolig historia på klippblocket under fredagsmyset i grottan.

          • Åza Brennander 29 juni, 2017 on 14:46

            SÅKLART!!! Nu när jag vet vad ROTFLMAO betyder är det ju glasklart att det var på det sättet redan på stenåldern Sofia!!!

  2. Lotte 28 juni, 2017 on 22:19 Svara

    Hahaha visst är det tur att de goda stunderna väger upp de mindre goda 😉
    http://www.lotte4.blogspot.se

    • Åza Brennander 28 juni, 2017 on 22:52 Svara

      En väldans tur Lotte?.. Kram Å

  3. Monica 29 juni, 2017 on 01:34 Svara

    Ok det drabbar väl ingen fattig.. Ja har Ca. 10.000:- ut å en hyra på 4800:- sen csn lån 400:- ,, mobil på 199:- bredband 299:- å en bil som jag måste ha eftersom min mamma bor 5 mil från mig å jag själv är rörelsehindrad men det tycker inte Försäkringskassan… Elen 350:-/mån Sen skall jag ha mat mediciner å andra hygen saker..det blirt inte mycket över att leva på…. Så kom inte att säja nått om att åka på semester..Dessutom kan inte AF hjälpa till att skaffa ett jobb utan bra praktikplatser som inte leder nånstans.. De som anställer tar hällre de de kan få migrationsbidrag för .. <vi som är rörelsehindrade skiter de i.. Har gått arbetslös med handikappet sen 2002 nu å det ända har varit praktikplatser.. som dragit nytta av en.. <nej fy faen vilket jävla Sverige man lever i..

    • Åza Brennander 29 juni, 2017 on 13:24 Svara

      Är inte riktigt med på vad du syftar på Monica men jag har verkligen inte råd att strö pengar runt mig. Jättetråkigt att du har det så tufft och inte mår bra. Kram Å

  4. Monica i Nacka 29 juni, 2017 on 20:19 Svara

    Det där såg ju himla gott , mumsigt vilken lyx och komma till dukat bord, även om man själv måste betala ,men det är det ju värd 😉

    Och förstår så klart att du inte menade det du skrev, men ibland får även mammor nog… ♥

    • Åza Brennander 29 juni, 2017 on 20:57 Svara

      Japp även mammor gör uppror ibland Monica! Det VAR verkligen supergott! Kram Å

  5. Lars Karlsson 29 juni, 2017 on 21:23 Svara

    Hm man är aldrig för gammal att lära sig något nytt. Tack Sofia. Jag som nästan var med på stenåldern visste inte det. Men nu kan jag.
    Sedan Åza så blir det så mellan tonåringar och föräldrar. Jag har 3 vuxna barn så jag har varit med om det
    Något som Sofia också kommer att få uppleva.
    Kram L

    • Åza Brennander 1 juli, 2017 on 13:37 Svara

      Visst är det tur att man aldrig blir för gammal för att lära sig något nytt Lars? Kram Å

  6. j 1 juli, 2017 on 18:49 Svara

    Hahahahaha, tack så mycket Åza! Som jag skrattade OCH kände igen mig!!!
    Här är det likadant med sonen kan jag meddela och att jag inimellan får samma sorts utbrott som du fick, enda skillnaden är att min son ännu inte gjort ”det lilla extra till sin kära mamma”- mig, det kanske kommer en dag när man minst anar det? Hoppas!
    Ha nu en skön helg och må så gott!

    • Åza Brennander 2 juli, 2017 on 00:09 Svara

      Det kommer J, jag lovar! Det kommer! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna