VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fåfänga och Gubbröra

Eftersom jag inte är sämre än att jag kan erkänna mina misstag (i a f när jag blir överbevisad) 😉 så pumpade jag Tobias på hemligheten bakom blåsningen häromdagen (läs mer HÄR).

Men innan jag lämnar över ”ordet” till honom måste jag få visa upp de übersnygga bågarna jag fyndade samma kväll och som landade i lådan igår. Att jag är så fåfäng att jag satt läsglas i ett par Karl Lagerfeldt bågar skyller jag helt och fullt på Katarina som kom med förslaget…20170512_075743Välkommen tillbaka med ett efterlängtat gästinlägg Tobias ”Skäggiga Kocken” Mannerstorm som många utav oss säkert känner igen ifrån Sveriges Mästerkock.Screenshot_2016-03-02-19-10-49-1Nämen vad är det här för spektakel kanske ni tänker och vilken sten har han legat under sen sist? Svaret är att jag har banne mig ingen aning. Men tillbaka är jag och jag denna gången med en riktig klassiker vid namn Gubbröra.

Det finns nästan lika många varianter på denna klassiker som det finns gubbar men denna är en som är ganska neutral och bör passa dom flesta som inte är för jäkla gnälliga, jag menar den funkade ju t o m på ansjovisföraktaren Fröken Brennander..

Inte nog med att det är förbannat gott på en skiva grovt bröd, det är dessutom löjligt enkelt som vem som helst med en bunke, kniv, helst minst en arm och en sked kan mäkta med. Så här gör du:

GUBBRÖRA
Du behöver följande:

2 kalla hårdkokta ägg
4 kokta, kalla medelstora potatisar
100 g ansjovisfiléer
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk röd kaviarrom
Salt och svartpeppar efter smak

Koka potatis och ägg dagen innan. Tärna ägg och potatis ca 1 cm stora bitar. Hacka ansjovis, dill och gräslök. Blanda allt med crème fraiche, majonnäs, kaviar, salt och svartpeppar. Sen är det bara att njuta på en god bit bröd med t.ex en riktigt god öl.20170504-IMG_5337Om man befinner sig i närheten av växjö imorgon lördag den 13/5 så kan man komma förbi Coop Extra Norremark mellan 10-14 där jag kommer servera just denna kreation.

Smaklig spis

Tobias Mannerstorm aka ”Skäggiga Kocken”


Kommentarer


  1. Kati 12 maj, 2017 on 20:41 Svara

    Åh så gott, det måste jag göra nån dag ☺

    • Åza Brennander 15 maj, 2017 on 10:12 Svara

      JA testa det Kati! Den var gudomlig! Kram Å

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna