VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Blixtvisit med middagsdejt och recept

Igår fick jag slänga mig på tåget till Stockholm (90 mil t o r) lite hastigt och lustigt för ett möte i ottan idag. Det är i sådana lägen man uppskattar sina fina vänner lite extra mycket och jag är verkligen enormt tacksam för alla härliga människor jag har omkring mig som öppnar dörren till sina hem när jag behöver en kudde att vila huvudet på några timmar. Ingen nämnd, ingen glömd. Ni vet vilka ni är.

Eftersom det var några timmar kvar till läggdags när jag anlände centralen hann jag dessutom klämma in en liten middagsdejt med erbjudande om att jag kunde fixa vad som önskades. 10 minuter innan Östermalmshallen stängde kompletterade jag därför upp middagen med lite gott ifrån Lisa Elmqvist.20161205_190238 Eftersom det jag slängde ihop både är snabbt, enkelt och väldigt gott tänkte jag dela med mig av receptet ikväll. Kanske något att satsa på inför Lillelördag imorgon?

Lax i dill och vitvinssås
(2-3 port)

4 portionsbitar laxfilé
1 burk Cremé Fraiche
1/2  skivad citron
1 msk citronsaft
4-5 msk vitt vin
1/2 dl hackad dill
Citronpeppar
Svartpeppar (grovmalen)
Salt
En näve skalade räkor

Gör så här: Salta och citronpeppra laxfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda Cremé Fraiche med citronsaft, vitt vin, hackad dill, svartpeppar och salt. Bred såsen över fisken och lägg skivade citronskivor över. Kör fisken c:a 15 minuter i 220 grader. Lägg upp på varma tallrikar och garnera med räkor, citron och en dillkvist.

Jag serverade fisken med tomater samt ugnsrostade rot- och grönsaker som potatis, fänkål, paprika, palsternacka, rödlök och sparris men det är jättegott med ris eller pressad potatis till också.20161205_201132Det blev en mysig men inte särskilt sen kväll eftersom jag skulle vara igång tidigt igen.

Det var ett lugnt Stureplan jag korsade på väg tillbaka mot Centralstationen efter mitt möte i morse och just när jag passerade Kungliga Biblioteket i Humlegården sprack solen igenom molnen. Så vackert!20161206_110718Lyxade till med en riktig gofrulle från Espresso House när tåget tog mig tillbaka till småstaden igen. Om du inte testat deras frukostfavorit med scones, sylt, cream cheese, sylt, färskpressad apelsinjuice och Chai latte är mitt råd att du inte gör det heller. Den är nämligen starkt beroendeframkallande!
20161206_105940 En fin kväll önskar jag dig.

Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna