VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pulled Pork på vegetariskt kött

God morgon!
Vad sägs om att testa ett helt vegetariskt recept på pulled ”pork” från min matglade vän Skäggiga Kocken i helgen? Både gott för magen och miljön. En härlig fredag önskar jag dig. Kram Å

—-

”Ni som känner till mig och min matlagning känner säkert också till att jag inte drar mig för att linda in en rumpstek i bacon och servera den med en sås gjord på skyn från en fransyska (inlindad i parmaskinka såklart).2016-03-02 10.27.55 (2)Med det sagt så har jag inte heller några problem med att avstå från kött, en dag eller flera spelar ingen större roll i mina ögon.
Man behöver ju inte vara raketforskare för att räkna ut att man mår bra av att vara köttfri om det så bara är två dagar i veckan. Den som tycker att det är en fullständig omöjlighet kan sluta läsa nu och fortsätta sin gamla vanliga verksamhet och spola i sig falukorv, fläskkotlett, kycklingnuggets och annat nyttigt, tack!

Förra vecka hade vi hälsovecka på min arbetsplats vilket innebar att man erbjöds t.ex diverse träningspass, ett grönt frukostalternativ eller massage samt en del andra uppmaningar och utmaningar. En av dom var sk. ”meatfree monday” där alla som avstod kött under en dag var med i utlottningen av ett pris. Om priset var 23 milliliter olivolja eller en resa för 2 till Kamerun var det dock ingen som visste och det var faktiskt ganska ointressant i sammanhanget. Jag drog det lite längre och körde vegetarisk mat hela veckan istället och steg nummer ett blev en variant på pulled pork gjord på bbqmarinerad jackfruit!Veg1Jackfruit är en frukt för er som inte har räknat ut det redan. Den liknar ananas i mångt och mycket men är inte alls så söt.
Den finns i många välsorterade butiker i konserv eller i asiatiska butiker om man har en sån i närheten.

Vilka tillbehör ni har till lägger jag ingen värdering i men nån god sallad och kanske en schysst majonnäs är ett bra tips.

Gör så här: Öppna burken och häll av vätskan. Skär av ”stammen” på bitarna (den lite hårdare delen vill säga). Fräs en hackad liten gul lök i olja och tillsätt jackfruiten så den får fräsa med en liten stund. Tillsätt valfri bbq-sås och låt den puttra med i i grytan i ca 5-10 minuter ihop med lite salt och peppar. Häll över alltsammans i en ugnsform och ställ in i ugnen 35-40 minuter på 200°. Sen är det bara dra isär fruktbitarna med ett par gafflar och avnjuta i t.ex ett pitabröd.VegTack för att du testar detta alternativ.

Mvh Djuren & Skäggiga kocken Tobias Mannerstorm ?”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna