VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nätdejting – Middag hos ”Mr. Grey”

Är sedan många timmar tillbaka i de småländska skogarna igen och försöker landa i mina känslor efter det senaste dygnet…

 Jag syftar inte bara på fjärilarna jag hade inför dejt no:2 med samma kille utan även på att jag igår hade ett unikt möte tillsammans med mina konkurrenter. Vi träffade nämligen representanter från Socialstyrelsen för att belysa problematiken med en ny lag som försvårar för utländska läkare att ansöka om svensk legitimation och specialistkompetens, vilket på sikt kommer få stora konsekvenser för läkarförsörjningen i Sverige. Landstingen betalar ju redan idag astronomiska summor för hyrläkare, vilket är förkastligt ur både patientsäkerhets- och skattebetalar hänseende.2016-05-17 12.11.39 Nå väl, vi vet inte än vad mötet kommer utmynna i men ett som var säkert var att jag var ganska uppvarvad inför mötet och förmodligen även för att träffa min mystiska dejt igen..

Uppvarvningen tog sig uttryck som att morgonen fullständigt gick upp i rök och att jag fortfarande inte ens hade påbörjat packningen 1 timme innan planet skulle lyfta (jag och tid har aldrig funkat särskilt bra tillsammans). En kvart innan planet skulle taxa ut befann jag mig i a f vid incheckningen och där blev jag vänligt upplyst om att det inte regnade inomhus.. I stressen tänkte jag nämligen inte på att jag fortfarande stod med mitt trasiga, spretiga paraply över huvudet, inomhus… Därefter köade jag till Alicante istället för till Stockholm och när jag slutligen hamnade på rätt flyg konstaterade jag dessutom vid toalettbesöket att jag hade fått på mig trosorna ut och in (efter att jag lyckats trampa av ena klacken på skon).. Slutligen lyckades jag även glömma min väska på lunchrestaurangen. Ingen vidare start på dagen med andra ord MEN den tog sig så småningom…2016-05-16 18.55.34Efter mitt möte skickade min dejt en bil för att köra mig till Piren (Hornsberg), vilket gjorde att fjärilarna levde fullständigt rövare i magen. Men den vackra solnedgången över vattnet och ett glas vin fick dem slutligen något lugnare.

Nu är ju inte ”min Mr. Grey” någon läskig person på något sätt så jag förstår faktiskt inte varför jag blev så nervös. Tvärtom är intrycket jag fått att han en mycket sympatisk och omtänksam människa. Så pass omtänksam att han räknat ut att jag förmodligen skulle vara trött efter det viktiga mötet så han hade handlat råvaror IFALL jag föredrog att bli bjuden på middag hemma hos honom istället för på restaurang. Det kanske verkar naivt men jag tackade ja på studs (men meddelade såklart adress till en vän ifall jag skulle försvinna spårlöst), dels för att jag var trött men även för att jag var nyfiken på att se hur han bor.

Studiebesöket visade att ”Mr. Grey” är en man med ett stort matintresse (vilket vi delar) men också ett stort ordningssinne (vilket vi inte delar). P g a det sistnämnda kommer han förmodligen rynka lite missnöjt på ögonbrynen för att jag tog en bild i smyg på hans gastronomiska förberedelser men eftersom jag även framhåller hans förträfflighet hoppas och tror jag att han kommer ha överseende..
2016-05-16 22.17.32Det var en ny känsla att bara titta på. Självklart erbjöd jag mig att hjälpa till men han avböjde vänligt och bestämt med ”det räcker fint att du bara sitter still, är vacker och smakar på bubblorna”.  Det sistnämnda gick alldeles utmärkt, att både sitta still och försöka vara vacker var betydligt svårare.

Man säger att mannens väg till hjärtat går genom magen. Ev kan detsamma gälla oss kvinnor.. Till förrätt bjöds jag på löjrom med smetana och smörstekt surdegsbröd.2016-05-16 22.35.14Därefter blev det en underbar torskrygg (52 graders innertemperatur) med skirat smör, kapris, rödbetor, ägghack och årets första färskpotatis. Herregud! Jag befann mig i mathimlen!
2016-05-16 23.17.21 Japp, det var den dejten det. En måndagskväll som egentligen avrundades alldeles för tidigt men det sägs ju att man ska sluta när det är som bäst. Hoppas att jag får möjlighet att återgälda den framöver och att det är han som tar initiativet till nästa dejt..2016-05-17 12.16.44 Nu är det dags för veckans karatelektion i självförsvar, något som kanske kan vara bra att kunna om man ska låta sig bjudas på middag av nya bekantskaper. Turligt nog behövde jag dock inte praktisera mina nyfunna kunskaper igår, och hoppas innerligt att jag aldrig ska behöva göra heller för den delen. 😉

Kram Å


Kommentarer


  1. Sandra 17 maj, 2016 on 22:30 Svara

    Låter som en underbar date! Fantastiskt med en man som kan laga mat! Hoppas det blir date nummer 3!

    Kram!

    • Åza Brennander 17 maj, 2016 on 23:11 Svara

      Ja det är verkligen pluspoäng på det Sandra! Vi får väl se. Nu anser jag inte att bollen ligger hos mig. Kram

      • Sandra 18 maj, 2016 on 11:17 Svara

        Nej, det tycker inte jag heller! Nu får han styra upp nästa date!

        Kram!

        • Åza Brennander 22 maj, 2016 on 10:42 Svara

          Instämmer med dig Sandra! Kram Å

  2. Lasse 17 maj, 2016 on 22:35 Svara

    Hej
    Så om jag förstår rätt så bidde de ingenting , ta inte ut det på dina karate kompisar det kan sluta med en förskräckelse

    • Åza Brennander 17 maj, 2016 on 23:12 Svara

      Vågar påstå att jag lyckades balansera karaten bra ikväll…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna