VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kittla smaklökarna fenomenalt!

Har du inte bestämt dig för vad du ska duka fram till fredagsmyset ännu eller klurar du på vad du ska bjuda på imorgon? I så fall kanske en av mina favoriträtter som jag lagade förra helgen kan ge dig lite inspiration i köket. Denna rätten är inte bara otroligt vacker, den kittlar dessutom smaklökarna något alldeles fenomenalt!

Första gången jag lagade den var tillsammans med ett härligt tjejgäng på en arbetsplats för säkert 15 år sedan. Receptet är borta sedan länge men jag har lagat rätten så många gånger att det nog ska gå bra att dela med sig av ändå.

Låt mig presentera Rödbetspasta med citronmarinerad fläskfilé och pepparrotssmör!2016-01-08 20.29.38Till 4 personer behöver du:

1 fläskfilé
1 citron
Olivolja
Salt
Svartpeppar
75 g Smör
Färsk pepparrot
2 färska rödbetor
1/2 pkt Papardelle pasta (bred tagliatelle)
Delikatesskapris
Ev. Citron, sockerärtor eller grön sparris till garnering

Gör så här: Putsa fläskfilén och skär i centimetertjocka medaljonger. Pressa saften ur citronen, blanda med lika mycket olivolja, salt och grovmalen svartpeppar i en plastpåse. Lägg i fläskfilémedaljongerna och låt marinera under tiden som du förbereder resten.

Skala och riv rödbetorna grovt. Skala och riv pepparroten fint. Blanda pepparroten med c:a 50 g smör, salta och forma en rulle i plastfolie. Lägg pepparotssmöret i frysen. Stek fläskfilémedaljongerna nästan klara, gärna i en grillpanna, samtidigt som du kokar pastan nästan klar innan du häller av. Håll fläskfilémedaljongerna varma i ugn eller på låg värme i stekpannan. Fräs upp rödbetsrivet i resten av smöret och blanda i pastan. Rör om så att den blir riktigt röd runtom. Skiva pepparrotssmöret. Varva pasta, fläskfilé, pepparrotssmör och kapris på ett uppvärmt fat. Garnera med strimlade sockerärtor eller grön sparris och ev. citronklyftor. Njut!12468058_10153780240080502_240137541_nTrevlig helg!

Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna