VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Fredagsmys med Musslor och Fralla

Men hallå vilken härlig lördag! Helg, sovmorgon, solsken, joggingrunda, långfrukost med Hjärtat och nybokad semesterresa. Att slå upp de blå idag kändes inte svårt på något vis!

Igår kväll hade Tim önskat skaldjur och därför passade det bra med musselsoppa! Jag är så glad att även han är så förtjust i dessa vackra läckerheter!

2015-03-27 19.30.58 Jag kan inte nog många gånger påpeka hur lätt det är att laga en delikat musselsoppa. Igår gjorde jag en extra enkel variant för både jag och Tim var vrålhungriga. Efter att ha skrubbat av musslorna (1 nät) fräste jag upp hackad gul lök (1 liten) och vitlök (2 klyftor) tillsammans med tärnad morot (1 stor) i olivolja. Sedan hällde jag på vatten (2 dl), vitt vin (1.5 dl) och hummerfond (1 msk) och lät allt reduceras (koka ner) till hälften innan jag slängde i musslorna och lät dem koka livligt under lock c:a 5 minuter. Därefter hällde jag i vispgrädde (2 dl), saltade och pepprade och lät puttra ihop någon minut.

2015-03-27 19.53.10 Allt serverade jag på ett stort fat tillsammans med frasig baguette som vi doppade direkt i soppan. Härligt spartanskt och mysigt en framförallt gudomligt gott!

Mätta och belåtna parkerade alla medlemmar ur Lilla Familjen i soffan framför Let´s Dance. Vissa mer omedvetna om fotograferingen än andra…

2015-03-27 22.15.22 En riktigt härlig lördag önskar jag dig!

Kram Å


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna