VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Varning för Bulldogg

När jag skaffade Råttan var jag fullständigt övertygad om att en liten fralla (fransk bulldogg) inte skulle vara några bekymmer att handskas med. Framförallt eftersom jag tidigare haft en Staffordshire bullterrier som hette, Lizzie (ja uppenbarligen är kärleken till bokstaven Z något som återkommer i min familj) vilken jag lade ner oerhört mycket tid, kraft och kärlek på att uppfostra till en fin dam och jag vågar faktiskt säga att jag lyckades väl.

IMG_2208Inez alias ”Råttan” 12 v gammal.

Eftersom staffarna i grund och botten är kamphundar så trodde jag i min enfald att jag lyckats tämja en best och därmed kunde kalla mig lite av en hundexpert. Att vår fralla mer eller mindre skulle bli en del av Lilla familjen utan större ansträngning än en valpkurs och en gnutta sunt förnuft var jag fullständigt övertygad om. Så fel jag hade…

Jag älskar min Råtta oerhört mycket men inte ens sonen kan driva mig till vansinne så till den milda grad som Inez. Med detta inlägget vill jag därför höja ett litet varningsfinger till dem som funderar på att skaffa en fralla för att de är så charmiga och goa. Det ÄR de också men jag har sällan träffat en liten ras som är så urbota envis samt kräver så mycket mental stimulans och motion som åtminstone min bulldogg gör.

Säkert ligger mycket i hundens personlighet och väljer man den tuffaste valpen i kullen så kanske man får vara beredd på lite kamp om herraväldet emellanåt. MEN om du funderar på en fralla tycker jag ändå att du ska ha med i beräkningen att det är en BULLDOGG, inte ett litet gosedjur som är nöjt med livet bara den får vara med. Dessutom finns det tyvärr många oseriösa uppfödare och hundimportörer på marknaden som inte bryr sig ett skit om varken hunden eller dig som köpare. Det är tyvärr inte helt ovanligt att den franska bulldoggen har andningsbesvär, hudbesvär, allergier, inte kan föda sina valpar normalt m.m. Just därför är det oerhört viktigt att du köper din hund av någon som vet vad rätt och bra avel handlar om! Vis av dålig erfarenhet vågar jag sticka ut hakan och poängtera detta särskilt.

Nu tog visst detta inlägget en helt annan vändning än jag tänkt mig så jag sätter punkt här och byter ämne till det jag egentligen skulle skriva om..

I går kväll var det nämligen dags för lite hundvård och även här trodde jag i min enfald att det inte skulle vara så mycket att fixa med när jag skaffade en korthårig hund igen. Men återigen bedrog jag mig. Två gånger om året fäller Råttan precis som de flesta andra hundar men jag kan inte minnas att någon av mina tidigare korthåriga hundar fällde SÅ mycket som Råttan. Måhända att jag har lite  dåligt minne men detta var resultatet av gårdagens drabbning med Furminatorn..

2015-02-17 17.06.31

Efter pälsvård, kloklippning (vilket mitt lilla monster faktiskt njuter utav och oftast somnar i mattes famn) samt örontvätt väntade duschen. Även det är faktiskt något hon älskar och går självmant in i duschen och ställer sig när det är dags. Jag tror det är massagen och värmen som hon gillar så mycket. Det hon gillar mindre är kylan utanför duschen.

2015-02-17 17.33.55Färdig!

Nyfrotterad och inbäddad men låt dig inte luras av den beskedliga uppsynen!

2015-02-17 17.36.31Fem minuter senare var det nämligen full fart igen…

IMG_7942 (2) Hoppas nu inte att jag har skrämt dig. Fransk bulldogg är en underbar ras med ett härligt kynne! En hund som älskar dig och dina barn villkorslöst. MEN det krävs både en och två tankerundor och mycket research innan jag tycker att du ska bestämma dig för att adoptera en fralla. Du måste vara på det klara med vad som är viktigt för dig och inte bara låta hundens charmiga yttre fälla avgörandet, vilket i och för sig gäller oavsett vilken ras du funderar på.

Trevlig kväll!

Kram Åza och Råttan (#ineztherat på Insta)


Kommentarer


  1. Tina 18 februari, 2015 on 19:42 Svara

    Ha ha ha Tack för ett gott skratt….. vet du jag tror alla hundar är envisa m.m. Har 2 chihuahua o jisses……
    Ha en trevlig kväll

    • aza 18 februari, 2015 on 21:25 Svara

      Hahaha! Tack snälla! Man brukar ju säga sådan matte, sådan hund. Är du också envis ;-)? Kram

      • Tina 19 februari, 2015 on 07:52 Svara

        Kan du lita på…..hepp!

    • Jossan 18 februari, 2015 on 21:43 Svara

      Chihuahuans envishet är ingenting i jämförelse med en frallas kan jag lova !

      • aza 18 februari, 2015 on 21:46 Svara

        Ahhhh! Det kan inte vara sant! I s f är Råttan en Chihuahua förklädd till Fralla!

  2. Anna Bredenlöw 18 februari, 2015 on 19:45 Svara

    Tjorven är så söt trots att hon driver dig till vansinne

    • aza 18 februari, 2015 on 21:26 Svara

      En ulv i fårakläder… Kram

  3. Mia 18 februari, 2015 on 23:42 Svara

    Hm, du ska inte passa på att skriva om Kerry Blue terrier när du ändå är igång? Övermod och en övertygelse om sin egen förträfflighet finns ju som bekant även representerad i familjen Engstrand. Tänk så fel jag hade! Ses i morgon, då ska jag berätta för dig om vad Lisa hundtrimmare sa idag…

    • aza 19 februari, 2015 on 00:05 Svara

      Hahaha, jag spricker av nyfikenhet och ser fram emot att få vältra mig i fler ”hundhuvudbryn”. Det finns flera orsaker till att Råttan hamnar hos Päronen denna gången.. ;-). KRAM

  4. Anna 19 februari, 2015 on 15:40 Svara

    Halloj!

    Siggan i ett nötskal. Känner så igen allt du beskriver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna