VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Myshelgen som höll på att brinna inne…

, , ,

God morgon!
Hoppas att du har haft en härlig helg! Min blev suverän, trots en knackig inledning…
 
I fredags hade Tim, jag och Råttan fredagsmys. Allt var frid och fröjd tills min son plötsligt personlighetsförändrades vilket bidrog till att både han och Råttan åkte i säng på momangen! För att göra en lång historia kort lutade det åt att vi skulle ställa in vår planerade tripp till bästa vännerna på Öland för jag ville INTE åka iväg med både en olydig hund och son…
 
När jag på lördagsmorgonen skulle ut och springa med Inez bad jag Tim lugnt men bestämt att tänka igenom hur vi tillsammans ska kunna få en bättre fungerande vardag tillsammans och han var mycket medveten om att hans svar skulle ha en avgörande betydelse för om vi ändå skulle ge oss iväg som planerat..
 
När jag kom tillbaka höll jag på att slå i backen! Tim var from som ett litet lamm och på bordet hade han dukat upp en frukost till mig! Han hade t o m kokat ägg till mig och vid min tallrik låg denna lappen:
 

 
Så himla mysigt! MEN det räckte inte med en muta för att få mig att omvärdera beslutet att stanna hemma.. Tim förstod att det krävdes tyngre grejer än en frukost så han förklarade för mig att i fortsättningen, om han inte hör/gör som ber honom, ska jag bara behöva säga till två gånger.. Andra gången ska jag räkna ner från 10 om han inte har lyssnat på mig första gången.. En fair deal tycker jag! DESSUTOM ska han ALLTID göra frukost till mig om han vaknar tidigast på helgerna… Hmmm, vi får väl se  hur länge det funkar. Oavsett så bestämde jag att vi skulle ta ett senare tåg till Öland eftersom han visat så väl på sin goda vilja.. Tågresan blev nästa trauma…;-)..
 
Eftersom jag är kontrollmänniska ut i fingerspetsarna hade jag förberett vår resa väl. Jag hade tagit en skärmdump från Öresundstågs hemsida, med alla tänkbara avgångar till och från Kalmar. Jag hade också varit och köpt ett resekort som jag hade laddat med pengar och t o m varit på stationen och fått en genomgång av svägerskan om hur ett köp går till. Jag var med andra ord VÄL FÖRBEREDD!
 

 
I vanlig ordning ankom vi stationen med andan i halsen. Tre minuter tillgodo är precis vad som räcker till att köpa biljett innan tåget ska gå.. Vi hittar en djurvagn och slänger oss in i den för att pusta ut över att vi hann! När konduktören kommer lämnar jag över biljetten till Tim som glatt visar upp den.. Den buttre konduktören tittar på oss och utbrister ”den biljetten är inte giltig”. Både Tim och jag börjar fnissa för vi är övertygade om att han skojar med oss. Han tittar på oss som om vi är idioter och upprepar att biljetten inte gäller. Jag frågar om han skojar med oss. ”Nej” svarar han torrt. ”Du måste köpa nya biljetter”. Jag kan knappt tro mina öron så jag tar upp min utskrift och visar honom att just tåget vi sitter på finns med på Öresundstågs hemsida. ”Jaha” säger han. ”Jag kan hålla med om att det är lite förvirrande så därför slipper du straffavgiften för att du inte har någon biljett. Att försöka åka med biljett för Öresundståg på SJ är som att betala på ICA men hämta varorna på Coop”..  
 
Puh.. Självklart hade han rätt i det han sa MEN visst är det urbota dumt att det inte framgår på hemsidan vilka biljetter som gäller på respektive tåg. SJÄLVKLART tror man att det är samma biljett när alla avgångar ligger samlade på SAMMA sida. Det funkar ju utmärkt att köpa biljett på sj.se som även gäller på Öresundstågen, men inte tvärtom alltså….
 
Nåväl, det var bara att langa fram kortet. Tim tyckte att han hade den mest pinsamma mamman man kan tänka sig… Själv var jag sååå nära att hoppa av i Hovmantorp för att invänta nästa tåg men det avrådde den ”flexible” konduktören oss ifrån med orden ”det är väl inte precis ett ställe man vill stanna i en timme”… Undrar vad han menade med det? Det är väl inget fel på Hovmantorp?!
 
Väl framme i Kalmar möttes vi upp av allra bästa vännerna Mia och William! Som plåster på såren bjöd Mia på lunch innan vi begav oss vidare mot Öland för mamma/barn/hund mys…
 
To be continued….


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna