VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En kärleksförklaring och INSPIRATION!!!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

I lördags besökte Tim, Råttan och jag våra allra bästa vänner på Öland. Mia och jag brukar säga att vi är som systrar fast bättre eftersom det inte finns någon maktkamp eller avundsjuka mellan oss som det kan göra mellan dem som är blodssystrar. Vi tycker definitivt att vin är tjockare än vatten ;-)!
 
Mia och jag träffades på gymnasiet. Hon gick friidrottsgymnasiet, (är fortfarande stolt innehavare av Ölandsrekordet i 100 m häck) det gjorde inte jag.. Men oj vad jag lärde henne en massa andra saker som inte hade så mkt med sport att göra.. ;-).
 
Vi har sannerligen följts åt genom livet. I vått och torrt, i framgång och motgång, i sorg och glädje. Vi har samma typ av uppväxt, är lika gamla, våra föräldrar är lika gamla, papporna har haft samma yrken, Mia och min mamma har samma stjärntecken och självklart har jag och Mias mamma samma stjärntecken. Vi gifte oss med varsin Hasse (jag lyckades dock inte hålla ihop mitt äktenskap till skillnad från Mia och Hasse som lever lyckliga än idag). Vi fick varsin son med 4 månaders mellanrum (William föddes två mån för tidigt, Tim med hjärtfel). Vi är gudföräldrar till varandras gossar, vi har varsin tik som det skiljer två månader emellan…. Listan kan göras oändligt lång…
 
Hur som helst är Mia är en av de största kärlekarna jag har i mitt liv och jag är så enormt tacksam över vår vänskap för den är sannerligen unik! Hellre en fågel i handen än 100 i skogen…
 
Något mer vi har gemensamt är intresset för mat och dryck.  Så vi hann knappt innanför dörren innnan första bubblet skulle provsmakas! Och vem skulle tacka nej till en Ferarri? Inte jag eller Mia i alla fall!
 

 
Även Marie Fasth anslöt en liten stund och det var jättespännande att höra henne berätta om familjens liv i London! Maries man Niklas är golfspelare så de lever inte direkt ett ”Svenssonliv”. Hoppas att jag får träffa Marie snart igen! Det var första gången men vi hade båda hört så mycket om varandra så det kändes som det var en gammal god vän som slog sig ner med oss i soffan!
 
Så småningom blev det dags för mat…igen.. En vän till Mia driver Bremersons Matupplevelser (saluhallen i Kalmar) så till förrätt hade hon fixat enhelt fantastisk plate med massor av delikatesser! Vill minnas att hon kallade den för Kvällsmyslåda. Och den gjorde sannerligen skäl för sitt namn! väl värd att testa om du befinner dig i Kalmarregionen! Kolla in tallriken i bildspelet! 
 
Till huvudrätt hade Mia gjort en underbar het kycklinggryta med bl a avocado och bacon! Kan verka som en udda kombo men den var suverän! Till efterrätt skulle hon göra något med kondenserad mjölk. Hon har nämligen misslyckats med den ett par gånger tidigare och ville ha upprättelse. Men vi var så galet proppmätta så vi skippade efterrätten och höll oss till vinet istället. Man har ju hört att det inte är bra att blanda för mycket 😉
 
Vi hade ett underbart dygn tillsammans med våra hundar och småkillar. Mias stora kille hade en spelning och kom inte hem förrän 3 på natten! Då var vi fortfarande vakna…
 
Du undrar kanske hur min tågresa hem gick?  Svaret får du i nästa inlägg.. Låt dig nu istället inspireras av Mias fantastiska hem! Massor av bilder i bildspelet!
 

 
Trevlig kväll!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna