Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Vad är det för fel på bebisen !?!?

Har inte skrivit så mycket kring det just i bloggen men kan dra det lite snabbt. 

När han föddes hade han svårt att andas själv och fick lite hjälpmedel på neo, därefter när han var ca 3 veckor gammal , dvs för någon vecka sedan började han låta och grymta och hosta nysa, allt man kan tänka sig! 

Till en början tog jag det med en nypa salt och tänkte att han bara blivit smittad av Chloe , men så fick han andningsuppehåll, han tappade andan flera gånger om dagen (han gör det fortfarande ), blev likblek och andningslarmet gick på hela tiden. 

Dessa symptom har blivit värre, svårt att förklara alla hans läten och allt som sker med han, när Chloe hade kalas hände det och mina vänner blev skräckslagna . 

Till en början fick jag panik varje gång men nu känns det som en vana tyvärr , jag åkte till akuten och där sa de att allt såg bra ut.

En natt var jag såååååå utmattad av att ha sittsovit med han för jag trodde ärligt talat han hela tiden  skulle dö. Han fick ”kallsupar” hela tiden. Ringde Vc direkt på morgonen som hänvisade mig till en annan mottagning. Att ringa 1177 har blivit min dagliga dos.

Där sa de samma sak, inget fel på han men visst hade han lite virus i kroppen antagligen av förskylningen enligt barnläkaren. Hela tiden tänker jag ”RS”, men nej säger dom trots att de inte ens testat han! 

Han har under denna tid fått andas in syrgas etc och det hjälper för stunden,om jag bara kunde få ha en sån maskin hemma skulle han kunna må bättre . 

Jag har testat allt man bara kan göra och följt alla råden de gett mig men enligt mig förvärras symptomen. 

Absolut ser det läskigare ut än vad det är ibland och en förskylning slår hårt  på en bebis ,men hur länge  är han ”förskyld” är ju frågan . 

Igår visade jag han för läkaren på Bvc som sa samma sak som alla andra – att han är fullt frisk men kan inte förklara vad symptomen är. 

Hon nekade RS och omogen strupe direkt då det absolut inte ska vara såhär sa hon , likaså inget med hjärtat sa hon. 

Hon hänvisade mig till en barnläkare som tydligen är jätte känd i stan. 

Suck… 

Jag har filmat han när han gör de konstiga lätena , visat upp dom och då blir läkarna chockade men när de väl undersöker han så är allting bra! 

Men jag ser ju att något är fel(?) eller är han bara såhär som bebis ? Kul att se på när han håller på ”kvävas” flera gånger om dagen?? Får hoppas barnläkaren i stan har något vettigt att säga … 


Bvc besöket nu 5 veckor gammal – 53 cm och 4600 G 

Födseln var – 48 cm och 3660 G 

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

12 reaktioner på ”Vad är det för fel på bebisen !?!?

  1. Tycker du ska vara hård!!! Åk till akuten igen!!! Jag skulle vara jätte orolig!!!! De måste ju kunna testa RS virus om du vill! Ge dig inte!!! Låter hemskt. Kram

  2. Vår bebis föddes med brosk i luftrören. Tog 3 månader innan nån doktor ens tog oss på allvar. Han fick kippa efter andas vissa stunder och grymtade som en liten gris när han andades. De fick gå ner med kamera via näsan för att se luftrören. Stå på dig!

  3. Atousa… Rasmus hade liknande när han var mindre och han har genomgått så många kontroller där det inte visade något alls. Till slut för att jag inte gav mig så kom dem fram till allvarligt RSS virus som orsakade lunginflammation pga att han gick med det för länge… det kan ligga mycket i grunden till hans astma. Han tappade andan och fick åka ambulans in… så stå på dig!!! Känns inte alls kul att veta.. för jag kan känna med din oro! Lycka till och må väl!

  4. Låter som standard inom vården! Påpekade Cleos andning för läkaren också, och då var allt normalt. Sen var det inte det och vi fick göra massa extrakoller som inte visade några fel. Så kommer jag hem och får se journalen, och då har läkaren kryssat i att det är en anmärkning på andningen. Trots att hon sa att den var bra. Då kan man ju undra..

    Hoppas att ni får reda på vad det är och blir hjälpta!

  5. Kan han ha fått i sig fostervatten som dragits ned i lungorna vid kejsarsnittet?! Båda mina barn är födda med snitt och jag fick höra av personalen på bb att sånt ibland kan hända med barn födda med snitt. Kolla upp det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *