Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :[email protected]

Nattfen kom med en belöning !

Mitt lilla belöningssystem . Det var ett tag sedan jag ”skämde bort ” barnen sådär lite spontant !

Det har varit ett tjat om såpbubblor och jag fick en idé igår . Istället för att gå och köpa det omvandlar jag det till en belöning , så får både jag och dom ut något av det och lär sig att uppskatta saker mer . Så det eviga tjatet om att städa upp sitt rum , dom har en tendens av att vända upp och ner på varenda leksaksförvaring . Alltså exakt allt ligger på golvet efter 5 minuter. Jag ser inte det roliga i det men tydligen gillar de att leka så . Och jag städar ALDRIG upp deras rum . Aldrig hänt . De har städat själva i ett års tid .

Men det har tagit mig trots svett och tårar att få det att gå på rutin . Men det är inte en enkel match , efter att jag tjatat hål i mitt eget huvud varje dag efter dagens slut så sätts städningen igång , jag sitter på deras säng och peppar medans de städar . Igår körde jag en ny metod ”leka städning leken ” , man skulle tävla om vem som först vann med att ha plockat upp alla saker från golvet .

Och inte nog med det lovade jag att om de håller rummet städat och blir klara så kanske någon nattälva lämnar såpbubblor i rummet .

Jag tänkte överraska dom , när de somnade för natten smög jag in och la dessa saker på deras golv. Imorse sprang de in till mig och sa ”mamma mamma nattälvan har varit här ”.

Och till svars fick dom ”så kan det gå när man städar sitt rum när jag ber om det och håller det rent och fint ”

Har ni någon metod för att få barnen att städa själva ?

 

IMG_20140507_073646

Om atousapink

3 barnsmamma på heltid. 3 flickor. Vardag familj barn shopping tävlingar recensioner tips hälsa skönhet events och mycket mera. Följ vårt liv bland spyor trots och bajsblöjor till galapremiärer och vipmingel!

4 reaktioner på ”Nattfen kom med en belöning !

  1. Jättesmart! 🙂
    Hos oss är det likadant. ALLT ska ligga ÖVERALLT på golvet… Jag har dock väldigt svårt att få dem att plocka ihop för lillebror (snart 4) vägrar att hjälpa till.
    Nu har dottern (snart 6) börjat be om att få eget rum så hon slipper lillebrors stök och tror inte på mig när jag säger att de båda kommer leka i bådas rum…. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *