Livet bland bajsblöjor, spyor, trotsiga barn och glamorösa mingel. Välkommen till min kaosfyllda vardag där jag är ärlig, rak och utan skyddslappar. En luttrad bloggare med många år på bloggnacken – som äntligen hittat hem i Allt för föräldrars värld. Jag säger vad jag tänker, och gör vad jag känner. Kontakt :atousak@live.se

Annons

Work @ home.

Såja!

Känner mig produktiv , en klapp på axeln! 

Sjuka barn hemma som tittat på Barbie hela dagen och så har jag gjort både kvällens middag så den är redo och gjort bloggjobb. Ett uppdrag för ett stort skönhetsmärke, så ser man på ens sida pengarna man tjänat in, det gjorde min dag 👌🏻🙌🏼 det går till nästa veckas överraskningsfest 😉 

Många tror att man tjänar pengar per klick på bloggen, nej nej! Klick per sida är sååå Old school, förr i tiden kanske , det är hundra gånger mer pengar att göra massa uppdrag och reklamjobb. Att själv sätta priser på sina uppdrag. Självklart kan man jobba med media om man sitter framför datan dygnet runt. Beror på vad man vill tjäna . Du styr plånboken själv så att säga 😉 finns såååå mycket men stressen och arbetet bakom tar över ibland så jag får panik haha … 

 När det är företag som tex Rapunzel som tilltalar mig så är det bara kul att göra bloggjobb, eftersom jag älskar skönhet och hår är det mycket sånt . Och självklart barn med!


Ikväll serveras det kyckling, med en marinad av jalepenjos , tomat och curry med buljong , jag improviserade lite 😉 barnen får en mildare variant dock! 

Annons

”Vad var det jag sa” 

HA!!! 

Jinxad eller förutspådde framtiden !?!

Sådärja tre sjuka hemma en ej hemma. Och jag själv halsont osv.Jag  visste det!

Så , när jag säger att detta kommer gå runt en omgång till, believe me. Värst är dock att bebisen knappt kan sova och är sjuk! Man får ingen sömn han harklar sig och kan knappt andas . 

Sådana dagar där det är fullt omöjligt att ta sig ut klickar jag hem mat från nätet, har gjort det nu i någpn månad och det besparar både tid och huvudvärk (trotsiga barn i affär ).

Klickade också hem lite proteinpulver till mig själv , jag vågar ju knappt vidröra maten nu pga alla dessa anfall. 


Nutella och cookies and cream , får hoppas de är lika goda som de låter.

Nu på fredag skulle jag iväg på ett möte och dessutom är det formex, men blir att avboka och omboka. 

Får passa på att skära ner alla kartonger bebis sover, massor av Ikea kartonger som står i vägen , barnens nya möbler kom förra veckan. Rummet håller på blir as fint! Har köpt lite inredning men behöver åka iväg ifred en annan dag igen. Hade med mig Chloe som tog på allt och vägrade lyssna så jag var livrädd att allt skulle hamna i marken och gå sönder haha så stresshandlade bara en matta , hyllor , krokar (som chloe tog sönder till slut 😭) fotoramar och sånt på Hm home, för vi har den i centrum 👏🏻

Ni vet den där BERÖMDA världskartan typ alla har ? Japp den, fast i färg . Alla andra kör ju svartvit. Tänkte dock att bebisen ska få den i svartvit/grå då alla hans möbler är gråa . 

Annons

FML VAD SKER ?!

Igen! Alllap ska jag skratta eller gråta ?

Ni minns att jag , var det igår eller i förrgår  skrev ett inlägg om något som kiknar gallstensanfall jag var med om igen ? I förrgår natt. 

Inatt hände det igen, exakt kl 03 satte ryggen igång och tröck och gjorde ont så jag höll på tuppa av! Jag tryckte i mig några voltaren för att dämpa smärtan (om det ens funkar ) . Fram tills morgonen höll det på… och hela denna dagen har jag legat i sängen med bebis och sovit! Min kropp är helt förstörd och slö. Jag orkade knappt hålla ögonen öppna pga kramper och smärtor.

Vad är det som sker ?!? Det kan tydligen bli livshotande om man inte söker vård var det någon som sa. Tre gånger på en vecka … jag liksom bara inväntar att denna natt ska gå åt helvete med …. 

Jag har fortfarande inte blivit inkallad sen jag åkte ambulans , antingen har de glömt bort mig eller inte hunnit komma igång efter julen ?!? Det är därför jag inte uppsökt läkare dessa dagar, för de ger en bara en spruta sen får man åka hem. 

Så, denna kvällen kikar jag på orange is the new black med en förskyld bebis och så besvarar jag bloggmail och väljer ut en by babybjörn bärsele till bebisen. Vilken det blir får nu se! Idag har han en svart carrier we från babybjörn men nu blir det en ny modell och en ny färg 😉  

Annons

SJUKIARI.

Åh nej! Har varit hemma med en sjuk Chloe och nu smittade hon mig. Jag lider av halsont och känner i kroppen hur bakterierna äter upp mig. 

Allmänt dåsig och fryser. Usch! Hon snorar som en kran och hostar. Trots det skrek hon efter dagis idag när vi gick förbi där. Det tog ”bara” tre år för henne att vilja gå till dagis självmant 😉 

Fy! Jag är livrädd att bebisen blir smittad nu, och de andra. För det kommer gå runt som en ond cirkel. Många barn = sjukdomarna tar aldrig slut. En efter en kommer de falla offer och så kommer det gå runt en omgång till… 

hej snart vabruari du kom tidigare än väntat. 

Sjuka bebisar är inget att leka med, det är hundra gånger värre än en mans förskylning, dom vara gråter , sover ej , kan knappt äta och är supertäppta. Ta i trä!


Ja, bli inte lurade av mitt sminkade ansikte, jag var fixad och redo för dagen tills jag började känna mig kall och skum i hela kroppen.

Jag och Chloe dricker litervis med varm te och tittar på youtube (ovanligt😂😂😂) ,jag försöker sova medans hon tittar 😉 bebisen sover och väckarklockan står på 14.30, för att hämta de andra två från skolan. Men min pappa ringde mig och spontant är redan på väg till oss och tänkte hämta upp dom från skolan sen hämta upp Chloe och få och äta med dom. 

Det är det här jag gillar samt OGILLAR med skolan. För nu när jag ringer så kommer min pappa få hämta dom på skolan , egentligen bör man säga till på morgonen LIVE. Vem som helst kan Ju hämta ….. fast samtidigt är jag ändå tacksam att de ej tjafsar emot som deras gamla dagis brukade göra. Där var det OMÖJLIGT att göra såhär. 

NU: ta ut den blöta tvätten stoppa i alla handdukar . 

Annons

Operation.

Idag var det dagen då jag om ca två timmar skulle legat med särade ben på den obehagliga britsen och opererats. Men operationen har skjutits upp då främst för att jag valt att vara nedsövd och inte vara vaken. Då måste de boka om allt och remittera till ett sjukhus. Dessutom ville läkaren undersöka mig en gång innan då en graviditeten kan medföra både bättre eller sämre resultat, det var ett helt år sedan sist hon undersökte mig. 

Jag har cellförändringar . Dvs ett av de högre graderna som blir cancer om det ej opereras.

När man är 23 år kallas man in på kontroller, men jag har ALDRIG vågat sätta min fot på gyn och kolla upp det då jag aldrig vetat HUR de tar proverna, så jag har varit livrädd och aldrig gått på mina tider. Andra tiden var när jag var 26 år och jag sket i den med. Sedan blev jag kallad när jag var 29 år men sket i den med. Eller jag tänkte gå men råkade då vara gravid och då får man inte ta proverna. 

Hur jag fick reda på att jag ens har cellförändringar ?

Samvetet började komma ikapp mig då jag skippat alla mina tre kallelser pga okunskap. Hade någon bara berättat att det var likt ett klamydia test kanske jag vid detta laget aldrig behövt opereras. 

Förra sommaren började jag blöda massor, oregelbundet, kunde gå i en vecka sen tog det slut sen kom det tillbaka och varade i kanske två dagar, sådär höll det på hela månaderna . Antingen hade jag ingen mens på två månader eller så blödde jag hela månaden ut med intervaller .

Jag började bli rätt irriterad och jag som typ drar mig för gynundersökningar gick på drop in på Mvc för att be dom ta ett cellprov. 

Min kompis hade bara en tid innan mig fått diagnosen kraftiga cellförändringar (mer än mig) och hennes symptom var EXAKT identiska med detta jag skriver om, därför relaterade jag till henne och pallra mig iväg till mvc och bet ihop. Fast vadå bet ihop? Det var BARA en tops!!!!! Varför sa ingen det??? Kan dom börja informera bättre . 

Efter 6 veckor kom provsvaren på posten som visade då att jag hade cellförändringar men inte vilken grad och vad för förändringar . 

Ni ser! Min magkänsla hade rätt. 

Blev bokad på ett annat ställe där de knipsade av en bit hud!! Det var den delen jag trodde dom gjorde på första besöket som fått mig att avstå alla mina tider. Jag kan säga att den kändes! 

Efter ytterligare 6 veckor ringde doktorn för att informera mig om provsvaren vilket var samma dag jag PLUSSADE med bebisen, bara 30 minuter innan hade jag fått veta att jag var gravid.

Japp, jag behöver opereras och det nästa månad sa hon men inte Om jag var gravid. Så ett helt år har jag nu fått vänta.

Men, de ville göra det under lokalbedövning och jag skakar bara av tanken av fler sprutor nu efter senaste kejsarsnitt , idag skulle jag opereras men hon lovade mig att jag fick lov att avboka tiden för att boka om att bli nedsövd.

Så, vad undersökningen nästa vecka visar får vi se. En graviditet kan förvärra eller förbättra cellförändringar .