VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Drömmorgon med drömfrukost och drömsällskap

Igår var jag på det bästa event jag någonsin har varit på. Det var inte det minsta ”Hej, här får du en påse med skitprylar, lite mat och dricka, hem och blogga om det” som event ofta tenderar till att vara. Nej mina vänner, detta var ett event med stil. En mängd kvinnor med framgångsrika bloggar var på plats för att lyssna när Underbara Clara och Lady Dahmer samtalade om genus, feminism samt generellt om kvinnor i bloggvärlden och mediaklimatet.

Det var roligt att träffa människor som jag tidigare bara varit i kontakt med via blogg och mail. Jag träffade bland annat tidningen ”Vi föräldrars” redaktör Ann Beyer, Tanja som driver Ekostil, Isabelle McAllister och sist men inte minst Clara Lidström. Alltså Clara! Vilken imponerande kvinna hon är på alla vis, hon utstrålar sådan värme och klokhet. Samtalet mellan Clara och Natashja var intressant och sakligt. Trots att jag läser deras bloggar och har haft liknande samtal själv kändes det som en viktig påminnelse och ahaupplevelse.

Clara berättade om sin feministiska svärmor som hade lärt henne ”zappatestet”. Det går till som så att man tar fjärrisen vilken tid som helst på dygnet och zappar igenom kanalerna. Det slår aldrig fel att män innefattar 90% av rutan och kvinnorna 10%. När kvinnorna förekommer är det dessutom oftast i reklamsammanhang. Natashja som jag ÄLSKAR, satt framme på scenen med Clara och levererade klokhet efter klokhet. Förstår ni vilken underbar diamant hon är i mitt liv?

När eventet var över satt jag, Natasjha, Clara och Isabelle kvar och pratade ett tag. Jag ”älskar” att dela mina erfarenheter med andra kvinnor. Det var så kul att vi kände igen oss i varandras familjestrukturer och mysigt att spy galla över kaosmornar. Att höra Clara säga ”När jag hörde detta uttryck första gången lät det galet präktigt, men ju mer jag tänkt på det desto bättre stämmer det, den man ska vara artigast emot i livet är sin sambo”, var som att knäcka en nöt. Där satt den liksom, artig det är ju det jag ska vara.

Visst är det märkligt hur vi bygger upp bilder av folk? På samma sätt som alla tror att Lady Dahmer är en rabiat gaphals trodde jag att Clara överpretto och präktig, men efter att ha träffat henne kan jag bara ÄLSKA henne.


Kommentarer


  1. Ekostil-Tanja mars 22, 2013 on 07:13 Svara

    Så himla trevligt att ses igen. JA otroligt varm och inspirerande frukost.

  2. […] Drömmorgon med drömfrukost och drömsällskap av Anna […]

  3. cecilia mars 23, 2013 on 01:45 Svara

    Härligt! Men vars har du fått tag på din underbara flamingo? Jag måste ha en sån.

  4. Sosso mars 23, 2013 on 15:53 Svara

    Låter som att det var en toppenfrukost, dagen kaan ju inte bärja bättre än så 🙂

  5. Suz mars 25, 2013 on 07:22 Svara

    Så härligt med lyckade event!!

  6. Mitt vulgära uttryck | mondokanel mars 25, 2013 on 14:09 Svara

    […] Live så är jag en brutalt vulgär människa när jag talar med människor jag känner mycket väl (obs! ej mamma), och ett av mina favorituttryck är ”suga kuk”. Jag använder det i bemärkelsen att man smickrar någon, säger något mycket positivt om någon även om det är sant, förminskar sig inför någon, osv. Det började antagligen med att Charlie Brooker använde uttrycket ofta just i detta att smila in sig eller smickra (se klippet nedan på 1,23), och jag utvidgade det till allmän positivitet, som t.ex. hur Apan suger UnderbaraClaras kuk i sitt glada inlägg om när Lady Dahmer och Clara åt frukost tillsa…. […]

  7. Saltå Kvarn mars 28, 2013 on 15:20 Svara

    Hej Anna. Tack för att du kom. Önskar dig en trevlig påsk:)

    • apan april 2, 2013 on 05:49 Svara

      Tack för att jag fick komma, det var ett bra event.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna