Välkommen in i våran värld. Här beskrivs våran vardag med en gnutta humor, lite ironi och en stor portion kärlek. Min förkärlek till barnkläder och barnprylar får såklart också hänga med. Så välkommen in till en oputsad skildring av småbarnslivet! Instagram: @annas_varld Kontakt: [email protected]

Föräldrartips – diapers for dummies

Tänk att vi har två barn. Det ena barnet har sedan en längre tid tillbaka slutat med blöja.

Det andra barnet har hunnit förbruka ganska många då han snart är ett år.

Ni vet sådana här ”up and go” blöjor? (Nej, vi har inte missat att det finns såna!) Men på dessa praktiska blöjor sitter en liten plastflärp.

20140718-220959-79799065.jpg

Nu är det inte så att jag i flera års tid har gått och grubblat på denna plastflärp. Den har varit där. Det är lätt att räkna ut framochbak, tack vare denna! Men vi har aldrig använt den, till något. Om jag hade grubblat, eller fattat att den hade en uppgift, hade jag mest troligt googlat, det vet jag vad det är till för.

Så plötsligt en dag i veckan, har vi besökt. Blöjor byts högt och lågt, och jag ser något jag aldrig sett förr. Föräldern drar av blöjan i ett drag och i nästa är plastflärpen utdragen. Sedan i ett vant grepp snurras plastflärpen runt den gamla blöjan så den blir en rulle.

20140718-221445-80085334.jpg

Jag gapade nog. Inte för att det är en sensation egentligen. Det var mer som ett slag på käften. Haha, har du gått hela ditt arbetsamma blöjliv och inte vetat detta?

Så nu slipper ni göra om samma misstag – om nu någon skulle få för sig att missa flärpen!

4 reaktioner på ”Föräldrartips – diapers for dummies

  1. Hehe! 😉 jag brukade dock ha sönder blöjan på sidorna (vid höfterna) för att sedan rulla ihop den och tejpa 😉

  2. Hmm, det var ett tag sedan jag hade blöjbarn nu (gravid igen!). Libero använde jag till äldsta sonen, tror jag gjorde som Malin ovan skrivit, hade sönder blöjan på sidorna och tejpade ihop….eller nåt. Hade Pampers med yngsta sonen. Men ska definitivt komma ihåg detta till kommande barnet! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *