VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hjortskavsgryta med älgfräs och champinjoner

Nyss ätit en supergod viltgryta

001

 

Recept

  • 4 port ris
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1 förp kronhjortsskav (à 240 g)
  • 500 g älgfärs
  • 1 msk olja
  • 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2,5 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk soja
  • Torkade trattkantareller efter smak
  • 6 st enbär

Så här gör du

  1. Koka riset
  2. Dela champinjonerna i halvor. Ansa och skär purjolöken i bitar.
  3. Stek champinjoner, purjolök och skav i omgångar i oljan och lyft över i en kastrull.
  4. Tillsätt buljong och crème fraiche i kastrullen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen med lite
    vatten och rör ner. Låt koka några minuter. Smaka av med soja.
  5. Häll i trattkantareller och enbär som du krossat i en mortel
  6. Servera skavgrytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).


Kommentarer


  1. Elin 26 november, 2014 on 18:20 Svara

    Åh så gott! 😀

    • Angelica 26 november, 2014 on 18:22 Svara

      Det var riktigt riktigt gott 😀

  2. lena 26 november, 2014 on 18:42 Svara

    Låter gott

    • Angelica 26 november, 2014 on 19:09 Svara

      Det var riktigt gott, så nu är jag proppmätt 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna