3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2,5 dl crème fraiche
salt och peppar
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk soja
Torkade trattkantareller efter smak
6 st enbär
Så här gör du
Koka riset
Dela champinjonerna i halvor. Ansa och skär purjolöken i bitar.
Stek champinjoner, purjolök och skav i omgångar i oljan och lyft över i en kastrull.
Tillsätt buljong och crème fraiche i kastrullen. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen med lite
vatten och rör ner. Låt koka några minuter. Smaka av med soja.
Häll i trattkantareller och enbär som du krossat i en mortel
Servera skavgrytan med riset.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Åh så gott! 😀
Det var riktigt riktigt gott 😀
Låter gott
Det var riktigt gott, så nu är jag proppmätt 😀