VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Enkel och fräsch potatissallad

Honungs-salld_Tesch110608-308 2

En underbart god och fräsch potatissallad som är fantastiskt god till rökt fisk. Enkel att tillaga och går bra att förbereda och stå svalt till middagen serveras.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg t.ex. färskpotatis, din egen favoritsort
  • ½ – 1 dl gräslök
  • 1 st(100 g) rödlök
    Marinad:
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk senap, grovkornig
  • 1 tsk honung

Instruktioner

1. Koka upp vatten.
2. Skala potatisen eller skrubba färskpotatisen och dela i bitar.
3. Lägg potatisen i kokande vatten.
4. Koka potatisen tills innertemperaturen är 96°C och ånga av eller använd kall kokt tärnad potatis.
5. Skala och skiva rödlöken tunt.
6. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över den varma potatisen.
7. Vänd ner gräslök och rödlök.
8. Smaka av och kyl.
9. Dekorera med fint hackad gräslök och tunt skivad rödlök.


Kommentarer


  1. Lillan och Jag 28 juli, 2014 on 06:06 Svara

    Ser otroligt gott ut, måste nog testas nästa gång det ska ätas potatissallad! Är skapligt less på dom man köper färdig på Coop :/

  2. Hanna 6 augusti, 2014 on 07:44 Svara

    Mums, det där ser riktigt gott ut. Måste testas =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna