VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Nyårsmiddag -Oxfilè

Som så många andra hushåll så blir det nog oxfilè och potatisgratäng till middag i detta hem.

Jag har vääärldens godaste recept på oxfilè, oxfilè provencale heter den.

Ingredienser

8 port

1 1/4 kg oxfilé
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Arla smör
1 1/2 kg svartrötter
1/2 msk pressad
citronsaft
100 g rumsvarmt Arla smör
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i två bitar och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i smör i en stor stekpanna. Lägg över det i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 25–35 min tills innertemperaturen är 55° för rött kött och 60° för rosa. Skala och dela svartrötterna, lägg dem efterhand i kallt vatten med citronsaft. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 15–20 min, prova med en sticka. Rör ihop smör och vitlök. Lägg svartrötterna på ugnssäkra fat. Skär köttet i skivor och lägg det ovanpå. Klicka på vitlökssmöret. Hit kan man förbereda. Sätt ugnen på 250°. Gratinera köttet, som ska vara rumstempererat, i mitten av ugnen ca 5 min. Garnera med hackad persilja.

 


Kommentarer


  1. Oj vad lyxigt det såg ut! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna