Detta kommer att bli vår efterrätt idag. Har ingen aning om vad vi äter till lunh, men för en gångs skull ska jag ha efterrätt.
Recept till 4 portioner
- 4-5 äpplen
- 75 g smör eller margarin
- ½ dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 3 dl havregryn
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
- Fördela matfettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa.
- Strö den torra massan över äpplena.
- Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.
Servera kakan ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.
Päronkaka: Ersätta äpplen och kanel med päron och ½ tsk ingefära.
Gud så gott!
Himla mysig blogg 🙂
Underbart!
Jag satt precis å tänkte att jag måste göra nåt gott av alla våra äpplen på tomten! 🙂
Päronkaka…. aldrig testat…. är det gott? Kanske skulle prova det 😀
Det såg gott ut, men idag skulle jag nog inte få ner något…mår lite illa idag. Men det är värt det för vi hade en kanon kväll och natt 🙂
Åh det är ju Alfapet fast på telefonen men jag antar att du hjälper han lite då;)
God kväll söta..Vad gott med äpple paj..Hoppas att allt är bra med dig och du får en mysig kväll med din fina familj..kram kram
åh så gott! va sugen jag blev på att baka nu.. =)
Mmmmm vad gott det ser ut.