Här skriver och "bor" en tjej bosatt i Västerås. Tillsammans med sonen så tar jag mig igenom dagen. Jag skriver om precis allt som faller mig på men har ett extra focus på träning och inredning. Ni kommer även att få följa med mig i bloggen där mycket skrivs utifrån hjärtat, både sorgliga, lite "arga" och skojiga inlägg som bryter av varandra. Tävlingar och roliga tips dyker självklart också upp! Välkomna in! P.s. -Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: Angelixa_84@hotmail.com

Annons

Äppelkaka

Detta kommer att bli vår efterrätt idag. Har ingen aning om vad vi äter till lunh, men för en gångs skull ska jag ha efterrätt.

Recept till 4 portioner

 • 4-5 äpplen
 • 75 g smör eller margarin
 • ½ dl strösocker
 • 1 tsk kanel
 • 3 dl havregryn
 1. Värm ugnen till 225 grader.
 2.  Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
 3. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
 4. Fördela matfettet i blandningen med fingertopparna till en grynig massa.
 5. Strö den torra massan över äpplena.
 6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 minuter.

Servera kakan ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Päronkaka: Ersätta äpplen och kanel med päron och ½ tsk ingefära.

 

 

Annons

8 reaktioner på ”Äppelkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mer inspirerande läsning:
Annons