Bor med min underbara familj som består av min underbara stöttepelare N, vår son som är född i april 2010 och hans lillasyster som kom mars 2015 <3 Jag skriver om precis allt som faller mig på men har ett extra focus på träning och inredning. Ni kommer även att få följa med mig i bloggen där mycket skrivs utifrån hjärtat, både sorgliga, lite "arga" och skojiga inlägg som bryter av varandra. Tävlingar och roliga tips dyker självklart också upp! Välkomna in! P.s. -Vill du göra ett samarbete, sponsra en tävling eller komma i kontakt med mig? Maila mig: Angelixa_84@hotmail.com

Annons

Hemmagjord nutella

hemmagjord-egen-nyttig-nutella

Ingredienser

1 burk
  • 300 g hasselnötter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2.5 dl florsocker
  • 0.3 tsk 

salt
  • 1 dl 
kakao
  • 3 msk neutral olja

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna i ca 15 min i 200 grader tills dom fått bra med färg och doftar fantastiskt. Gnugga dom hårt i en handduk så det mesta av skalen lossnar.
  2. Mixa nötterna tills det börjar tränga ur olja ur dom och det blir en smidig pasta. Tar några minuter men ge inte upp!
  3. Blanda i resten av ingredienserna och vispa ihop på högsta effekt med elvisp. Häll massan i en burk med tätt lock. Håller sig fin i ca 1 månad!

Grymt bra recept jag hittade 😀

Annons

Smart in the dark

IMG_4689

I går hämtade jag ut ett litet smakprov ur Smart in the darks sortiment.

I paketet låg en reflexmössa, ett reflexbälte Norrsken, två skumtomtar tillsammans med ett ritkigt bra julrim

”I de mörkaste timmar

Du glittrar och glimmar

Bilister styr undan

Du väcker beundran”

Sortimentet hos dessa är stort och jag tycker att ni gör ett värt besök genom att kika in på deras sida.

Även om man kan tycka att reflexerna kostar något, så kan jag säga att det är det värt, för ett människoliv kanske aldrig går att rädda om olyckan är framme, så det är värt varenda krona att rädda barn och föräldrar.

Även bilisterna kan slappna av och koppla av då vi( dem) ser er mycket bättre i mörkret.

Det jag skulle vilja ha är ett reflexband som jag kan ha då man är ute och går, alt lämnar barnen. Barnen kan ha reflexmössorna, för dem är banne mig snygga!

Lite fakta om reflexer:

40% av olyckorna mellan bilister och fotgängare sker i mörker i tättbebyggt område.

Gatuljus gör att du ser, men syns inte.

Är du mörkt klädd syns du på ca 25 meters avstånd, använder du däremot reflexer syns du redan på 125 meter.

Så skäms för guds skull inte av att bära reflexer, det är din billigaste livlina <3

Annons
Annons
Annons

Läker tiden verkligen alla sår?

527596_378442258869072_1282348293_n sisters_57a31f2eddf2b33b4f62f8aa

Vissa dagar går allt så jävla bra, andra dagar bryter jag ihop och bara svär.

Jag hatar min syster, hatar henne så mycket för att hon lämnade mig ensam kvar, hatar henne för att hon inte lyssnade på oss när vi bad henne att ta hand om sig själv bättre, hatar henne för att hon inte längre finns hos mig, stöttar mig och kommer med så bra ord som får en att bli glad igen <3

Jag tror jag har kommit in i nån fas där jag inte längre bryr mig om min familj längre, att den aldrig någonsin kommer att bli så som Sofie ville och som hon kämpade för, hon kommer för evigt att vara besviken och likaså jag, för jag lovade henne att ta vid där hon avslutade, vilket innebar att ta hand om sjukdomen samt att föra familjen ihop igen, för nu om någonsin borde vi ta hand om varandra bättre och förstå att livet är kort och skört.

Min mamma pratar om att hon saknar att höra Sofie säga att hon älskar henne, det förstår jag, en förälder ska inte begrava sina barn, så är det bara.

Jag önskar att jag kunde säga att jag älskar mina föräldrar, men det gör jag inte, för dem är inga föräldrar för mig.. i mina ögon ska föräldrar vara några man ser upp till och vara stolta över, några man vill ha som förebilder både för sig själv och sina barn, men jag har inga såna föräldrar -tyvärr.

För en kort stund var jag glad att ha dem tillbaka i mitt liv, för en kort stund kände jag att ÄNTLIGEN har Sofie fått det hon så länge kämpade för, men den lyckan var kort, för kort för att ens lägga energi på.

Sen en annan sak?!

Tror ni verkligen att tiden läker alla sår?

Jag vette tusan, Sofie var verkligen en kämpe, en tjej som aldrig gav upp och jag hatar mig själv och ångrar så sjukt jävla mycket som jag sagt och inte sagt till henne, ångrar att jag inte fanns där för henne så som hon fanns där för mig, ångrar alla bråk och onödiga tjaffs, för jag älskar ju henne och har alltid gjort -varför tog jag inte till vara på den korta tiden jag hade med henne?!

Jag lever med en ånger jag aldrig någonsin kan förklara för henne, en känsla hon aldrig kommer få ta del av, hur fasiken kan man då säga att tiden läker alla sår??

Den fina underbara, fantastiska och varmhjärtade tjej finns kvar, men tyvärr inte i denna värld.

Jag saknar henne hela tiden, det går inte en dag utan att jag tänker på henne.

I början åkte jag ut flera gånger i veckan till henne, men sedan stenen kom så drar jag mig för att åka ut, för jag vill inte inse sanningen, att min syster ligger i en vit urna 1 meter ner under marken, jag vill inte att det ska vara så.

Vill ju ha henne här, hos mig och min familj.

Casper saknar henne och pratar ofta om hur mycket han saknar att sova över hos henne och berättar ofta att Sofie var väldigt barnslig och inte alls ville vara vuxen <3

Han har så fina minnen av henne som jag är glad att vi pratar om, för hon lämnade avtryck hos oss alla

R.I.P Sofie Pettersson 1989-2016  *Just Breathe*

annons