Med båda benen på jorden står jag upp nästan dygnets många timmar,arbetar som Undersköterska på hemtjänsten,mitt dygnet runt arbete är mina barn och vårt hem. Jag har tre underbara barn,alla med olika personligheter och viljor,dessa tre är Angelina,Leo och minstingen Charlie. Jag älskar att baka,jag är tokig i Google,tycker om att pyssla hemma och shoppa är en stor favorit. Här delar jag ned mig om min vardag och barnens tokerier,tycker att det är så kul att skriva \\\"dagbok\\\"så här och kunna läsa flera år bakåt. Mina foton tillhör mig. /Janine

Annons

Att tjata sönder mamma

Igår (vilket jag ångrar att jag gjorde) berättade jag till Charlie att vi ska åka till Skara sommarland nästa månad och han blev super glad! Men sen började han tjata och tjata, kan lova er att han nämnde ”åka till vatten” över 200ggr. Till sist blev jag arg när han inte förstod när jag över 200ggr förklarade att vi måste först få bilen då dom bygger den och sen måste vi vänta lite till. Jag ritade även en almanacka till han att kryssa över varje dag. 

Det första han gjorde när han vaknade var ”bilen är inte klar,dom har inte ringt. Ska vi åka till vatten nu”. Varför förstår han inte vad jag säger? Tror att jag måste ta hjälp från BVC. När man förklarat en sak över 200ggr så borde det ha kommit fram till Hjärnkontoret. 

Ska bli kul att åka dit, bara vi. Längtar som en tok tills jag får hämta bilen!! Jag räknar ner till bilen och Charlie till skara. 

Nu när det har blivit varmare väder så testade jag att lägga vatten i en fryspåse och i kylen som Kinza kan slicka på och få i sig kallt vatten. Hon hajade inte riktigt vad hon skulle göra då hon bara puttade lite på isen. Hon är allt söt hon. 
/Janine

Annons

En bra söndag var det

Ibland behövs dagar som igår. Hyrde bil och åkte med Angelina till Salem och hämtade syrran och hennes son. Åkte till pappa och fikade, därefter åkte vi och hämtade min mamma. Åt lunch och sedan åkte vi till Hedlandet. Det var länge sen bara vi umgicks. Volvon och jag var sams denna gång. Åkte gamla Södertälje vägen tillbaka och jag hade en bil i arslet på mig, på vägen kommer plötsligt en tjäder lunkandes ca 1månad ifrån att jag kör på den, hinner bromsa och den jäkeln flög iväg. TUR så hann bilen bakom reagera snabbt och bromsa. Angelina skrämde mig när hon skrek till- jäklar skrik inte så när man kör!! Men det gick bra. Både Ville och Angelina somnade (Ville 3ggr!!) Han är så söt han, han sa till mig vid ett tillfälle att -”Va bra fart du har!” Haha! Tackar. 

Vi håller på och kollar ifall vi kan byta till automat bil, kände igår att jag föredrar automat då det hade hänt en seriekrock på motorvägen igår och jag fick ont i benet av att kryp köra. Koppling-gas sen broms om och om igen och en jäkla lång sträcka. En månads leverans tid suck….

G hade pojkarna hela dagen igår, spelade fotboll och köpte såna jäkla fidget spinners. Dyraste onödigaste jävla leksaken. 100kr st och han köpte tre. Aldrig att jag hade köpt såna. Sa nej redan när Leo frågade häromdagen. Men såklart frågar dom sin pappa….

/Janine

Annons

Flickor är värre än pojkar. Enlig mig. 

Idag har jag möblerat om i Angelinas rum, rensat,dammat,torkat allt, bytt sängkläder och knegat. Verkligen slitit då hon är en skräpsamlare. Inte blev hon ens glad när hon kom hem utan hennes kommentar var ”Varför frågade du mig inte?” Fast hon själv länge tjatat på mig om att fixa hennes rum… Blev ledsen. Leo  är det barnet som förstår och hans kommentar var ”Vet du hur många timmar mamma har hållt på i ditt rum och du är inte glad?”

Sen kom det ett ”Jag skojade mamma det är jättefint”. :( Leo blev glad bara av det lilla när jag dammade, städade golvet,bytte sängkläder och hängde upp lite grejer. Han är så lätt den pojken, blir glad av det minsta lilla! Han har alltid varit så tacksam. 

Flickor alltså, speciellt dom som närmar sig tonåren… /Janine

Annons

Kinza 2år (28år)

Idag fyller vår lilla Kinza-katt två år! Hon fick två leksaker, mjukmat och godis. Har hela tiden trott att hon ska växa mer men hon verkar vara nätt och petit i sig. 

Idag var det fotbolls träning för Leo och så hade laget fotografering, så söta pojkarna såg ut när dom fick först ta enskilda foton med bollen och sedan lagfoto. Såg hur Leo snabbt puttade undan håret åt sidan. 

Charlie har hängt med mig hela dagen, imorse grät han för han hade ont i örat och inte hörde något. Men det försvann fort…hmmm hade han verkligen ont. 

Har inte så mycket mer att skriva än så. Natti natti! /Janine

Annons

Att köra en Volvo

Hyrde ju en bil idag och det blev Volvo V40. Satan i gatan jag har ALDRIG fått så många motorstop som med denna. Kopplingen,bromsen och gasen är äckligt jäkla känsliga. Flera gånger fick jag det fast jag släppte kopplingen sakta. Ena gånger mitt i en rondell i Skärholmen 😮 Blev stressad! Helt sjukt. Blev så jäkla arg på bilen. Sen precis innan vi skulle lämna tillbaka bilen så började jag få in snitsen. Och fick motorstop inne på macken haha. Vi gick även till Toyota och tittade, fastnade för en avensis och om allt går bra så blir det en sådan. Om vi inte ångrar oss i sista sekund för en VW. På onsdag ska vi bestämma oss och åka iväg. Tänkte test köra en avensis om dom har en manuell inne. 

Vi åkte till Skärholmen och sedan Ikea, kikade runt lite och små shoppade. Var meningen att vi skulle åka till Hedlandet men vi hann inte. Jäklar så mycket trafik det var ute!!! Blev fan galen och nu förstår jag min mamma när det gäller parkering. Har sån besluts ångest varje gång för vilken parkeringsplats jag ska ta. G blev galen på mig flera gånger. Nästa gång får han sitta i baksätet!! Män! 

Imorgon är det ny vecka och skola/dagis gäller. På onsdag ska Charlie titta om rören sitter kvar i öronen och göra hörseltest samt BVC besök där dom ska skicka remiss igen till KS. God natt! /Janine

annons