André Dahlgren Melin heter jag och är pappa till Ella åtta år och pappabloggare här på Allt för föräldrar. Här kommer ni att få följa med på min resa genom livet som bandymålvakt, småbarnsförälder och allt som har med mitt fartfyllda liv att göra. Välkommen att följa med på min ärliga resa här på Allt för föräldrar!

Resan har bara börjat

Äntligen var dagen med stort D här och jag har nu börjat min resa mot ett arbete igen. Men dagen började inte hos arbetsförmedlingen utan hos en nygammal vän som jag nu har börjat träffa igen tack vare min förra granne som nu jobbar som vårdare åt honom. Allt började någon gång mellan 2005-2007 då vi träffades under en dubbeldejt eller vad man ska kalla det? Jag var tillsammans med en tjej som hade en kompis som hade med sig sin pojkvän så att säga. Vi klickade direkt och började umgås mycket, men sen hände nått? Vet inte riktigt vad det kan ha varit men vi gled ifrån varandra och har inte hört av varandra sedan dess. Under den tiden har det hänt mycket i våra liv, en del bra saker och en del väldigt tragiska. Det var nämligen en cykelfärd nerför en backe som ställde till det en del för honom när framhjulet krånglade och i nästa ögonblick var nacken bruten. Men det gör mig ändå så glad att han inte har slutat leva på grund av att sitta i rullstol då han är exakt samma människa som förut. Så för några dagar sedan kom min gamla granne Amanda och han till mig på en kaffe och det klickade direkt. Precis som för ett x antal år sedan.

IMG_1234

Så efter en kaffe med honom idag tillsammans med Lovisa och Amanda så var det dags för mig att bege mig neråt till stan för det efterlängtade mötet tillsammans med försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Mötet gick riktigt bra till stora delar. Har dock en del frågetecken kvar som angår det ekonomiska, men det ska förhoppningsvis redas ut under morgondagen. Man kan liksom inte alltid få alla frågor besvarade på en gång när det gäller myndigheter. Men tanken nu är att vi ska ha ett nytt möte nästa måndag och då göra en planering för hur vi ska lägga upp min kommande aktivitet. Det enda som bestämdes idag var att jag ska ta kontakt med arbetsgivare som kan tänka sig att ta emot mig för arbetsträning. Har en stor fundering kring att prata med en fotobutik här i stan, känns som det skulle vara en rolig arbetsplats att börja min arbetsträning på då jag har mitt stora intresse för foto och behöver träna på min sociala förbi.

Så resan fortsätter nu och den är inte över för ens jag nått mitt mål, längst där uppe på toppen!

I want you back

Espresso Shot (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *