VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TV4 Nyhetsmorgon

Åh vad kul! Imorgon kommer taxin kl 06.10 och kör mig till TV4 huset! Jag ska baka pajer är det tänkt ? Glutenfri köttfärspaj med soltorkade tomater och oliver och en ananaspaj till efterrätt!
Tider: 9.25 & 10.28
Recepten kommer på bloggen imorgon efter sändning och på www.recept.nu
Kommentera (2)

Minihamburgerbröd

Perfekt att ha i frysen! 
 
Ca 20 små bröd
 
25g blå jäst
3 dl sojamjölk
2 tsk honung
1 ägg
2 msk neutral olja
8 dl durumvetemjöl
1 tsk salt
 
1. Lös jästen i sojamjölken och tillsätt övriga ingredienser utom saltet. Jobba degen ordentligt ca 6 min. Tillsätt saltet och jobba degen 4 min till.
 
2. Jäs övertäckt 60 min.
3. Kavla ut degen till ca 2 cm tjocklek och stansa ut små runda ringar. 
 
4. Jäs övertäckt 60 min.
5. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön.
 
6. Grädda ca 8 min i 225 grader tills bröden har en gyllenbrun färg!
Kommentera

Shortbread

Jag fick ett inlägg på Instagram idag. Ett bra recept på shortbread efterlystes. Jag har aldrig gjort det förut och blev så jädra sugen på att testa så jag satte igång! 
Vad jag fattar det som så är Shortbread som typ mördeg men med mer smörsmak. Jag tycker mina blev tokbra! Hahaha, tror jag! Goda till tusen iallafall!
Ca 60 kakor
300g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
1/2 tsk salt
6 dl vetemjöl
1. Rör smöret mjukt.
2. Tillsätt florsocker och salt 
och blanda ihop.
3. Tillsätt mjölet och jobba degen snabbt smidig. Överjobba inte degen för då blir kakorna för kompakta. 
4. Kavla ut den snabbt till 
ca 1 cm tjocklek. 
5. Stansa eller skär ut kakor.
Stick dom med en gaffel så 
kondensen pyser ut. ( jag ska testa att göra Twix imorgon, därav den stora kakan i hörnet på plåten)
5. Grädda ca 15 min i 175 grader. Dom ska inte få så mycket färg.
Enkelt, snabbt och
gottgottigottgott!
Tips!
Smaksätt med tex 1 tsk citron eller apelsinskal i degen!
Kommentera (2)

Puh…

Nu har jag inte bakat på tre dagar…rekord! Eller jo förresten, gjorde en chokladmoussetårta igår, hahaha, glömde! Jag har tröttnat lite på allt julgodis och socker och tänkte satsa lite på bröd framöver. Ska baka lite småbröd imorgon så jag kan fylla frysboxen med schyssta frukostbröd till kidsen. Sen har jag ju min gamla rågsurdeg som står och puttrar och fiser i kylen som vill användas så det blir nog lite baguetter till nyår. Allt går i perioder och nu är det slut på godis på ett tag! 

?
Kommentera (2)

Så här gör man en fyrfläta!

Baka ett festligt bröd till nyårsafton! Eller en bullängd! Så här gör du ett bröd/bulle som ser lite roligare ut!
Gör fyra korvar av degen och fäst ihop dom längst upp.
Börja fläta som vanligt med dom tre första korvarna.
Tag den fjärde korven och lägg under 3:an så att dom byter plats.
Börja om från början med dom tre första, lägg den fjärde under 3:an.
Fortsätt hela vägen och avsluta med att stoppa i ändarna under flätan. Jäs!
Färdigjäst!
Färdiggräddat!
Kommentera (2)