VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Hemmagjord Daim

God dag!

På fredag åker vi ut till Yxlan där mormor och morfar har landställe. Bilen ska packas och kids och hund ska med så klart 😄 Som påsktårta i år tänkte jag göra farmors älskade Daimtårta! Den är så himla god och enkel att göra. Är man nörd så gör man egen Daim istället för köpt, hehe och här har ni mitt bästa recept! Många Daimrecept är utan mandel och då saknas nåt tycker jag! Mandeln är ett måste. Hemmagjord Daim alltså… drömmen. 


1.5 dl ljus sirap

2 dl rårörsocker

2 dl grädde

100g smör

1 msk kakao

1,5 dl finhackad sötmandel

100 g mjölkchoklad

1. Koka alla ingredienser utom chokladen i en kastrull tills kolan håller kulprovet eller uppnår 140 grader. Rör sakta i botten nån gång då och då. Så lite som möjligt men så att det inte bränns.

2. Tillsätt de finhackade mandlarna. Jag skållar aldrig mandeln för i skalet sitter mycket smak som då går förlorad. 

3. Häll ut kolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna en liten stund och skär sen i så stora bitar som du vill ha. Låt svalna helt.

4. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro och bred lite choklad över varje bit eller doppa hela bitarna. Låt stelna i kylen en stund. Förvara svalt.

Kommentera (2)

Annons

Paj med aprikos och hallon

God morgon!

Den här pajen blev galet god. Sååå god! Den har schysst balans mellan len fyllning och knaprigt smultäcke, söt marmelad och syrliga hallon. En klick grädde eller vaniljkräm till och desserten är ett faktum!

Det här receptet har jag gjort till Smakbox 1-års jubileum. Det har varit så himla roligt att ha fått vara med dom från starten och det är verkligen den bästa jädra boxen man kan prenumerera på. 

Gå in på www.smakbox.se och få 20% jubileumsrabatt på nästa box! Ange ”ALSKAATTBAKA” i kassan. Gäller hela April 😄

Men glöm inte att testa pajen också! 


Botten:
2 dl rismjöl

2 dl mandelmjöl

3 msk florsocker

1 krm salt

2 msk psylliumfröskal

75g smör

1 ägg

Fyllning:

1 burk Bonne Maman Aprikosmarmelad

100g hallon

Smuldeg:

75g smör
1 dl rårörsocker
3 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
1 dl rismjöl 
1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver 

1 tsk vaniljpulver
1 näve finhackade hasselnötter

1. Blanda alla torra ingredienser till botten. Nyp snabbt samman med smör och ägg och knåda till en smidig deg. 

2. Smörj en 24 cm pajform med ett tunt lager smör och pudra med rismjöl.

3. Tryck ut degen i formen så att det blir ett jämnt lager på hela botten och upp på kanterna. Ställ formen i kylen i 30 min. 

2. Nagga botten med en gaffel så den inte höjer sig i ugnen. Lägg ett bakplåtspapper som täcker botten och upp på kanterna. Fyll hela pajen med ärtor eller ris. Grädda skalet i nedre delen av ugnen i 10 min i 200 grader. Tag bort ärtorna/riset och bakplåtspapperet och grädda botten i 10 min till. Pensla botten med uppvispat ägg. 

3. Fördela marmeladen i formen. Tryck ner alla hallonen i fyllningen.
4. Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö över marmeladen så den täcks. 

5. Grädda ca 25-30 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av marmelsden under. Låt svalna något och servera ljummen med glass, grädde eller vaniljsås!

Kommentera

Annons

Fräsch mangosorbet

Hej!

Nu är det helg igen och här kommer tips på en fräsch och riktigt hälsosamdessert! Mangosorbet 😃 Det är så gott så man smäller av och lätt är det att göra också… 

…några timmar senare…Stockholm under attack 💥 Känns ju helt förbannat galet att blogga om sötsaker nu… Men shit vad jag vägrar låta psykopater sätta skräck i min kropp. VÄGRAR! 

Ta hand om varandra för fasen ❤

Mangosorbet
2 port

Ett paket frusen mango, 225g

1 banan

Skal av 1 lime

Mixa ihop allt till en krämig konsistens och skopa upp i portionsglas. Dekorera med fina bär eller kanske rostade kokosflarn! 

Kommentera

Annons

Kan man ha för många slickepottar?

God morgon!

Vårt kök är proppat. Varenda låda och hyllplan är fyllt med bunkar, vispar, slickepottar, formar och andra bakredskap i alla möjliga fantastiska färger och material. Min sambo blir tokig men jag myser, hahaha! Man kan inte ha tillräckligt många slickepottar enligt mig. Nån som är vassare i kanten, nån som är lite fastare, den andra lite mjukare..alla till olika ändamål, degar och smeter.

Nu ska ni som också älskar bakprylar kolla hit! Nu kan nämligen få 20% rabatt på hela Leilas General Store’s sortiment! (Med undantag för elektronik & presentkort) Vad sägs om det!?


Gå in på www.leilasgeneralstore.com och klicka runt bland alla härliga prylar och ange sedan ”ÄLSKAATTBAKA i kassan så rabatten aktiveras.

Myyyyyys! Erbjudandet gäller till och med den 23/4 så skynda, skynda!

Jag är totalt kär i mitt denimförekläde som jag vill ska bli så där härligt nött och använt så läderremmarna blir blanka, hahaha, jaja, jag är lite nördig 😄 Slickepotten är gjord av silikon och tål maskindisk och riktigt mycket nötande i köket. Kastrullen är av emalj och funkar finfint på induktionshäll. Så fint!

Leilas General Store finns som fysiska butiker i Stockholm, Strängnäs och Göteborg men även online så klart. Jag handlar typ allt på nätet numera.

Inlägget i samarbete med #leilasgeneralstore #leilalindholm @leilasgeneralstore

Kommentera (2)

Annons

Chunky Cookies!

Hej!

Här är tre favoritkakor som ingen kan säga nej till. Glutenfria, japp, så fler kan njuta!

Idag har jag varit på massagekurs med fokus på lymfsystemet och även där är en glutenfri kost avgörande. Ju mer jag lär mig om hur kroppen fungerar och alla dess fantastiska system och flöden desto större övertygelse om att vi alla bör utesluta gluten ur kosten. Jag tror faktiskt att det kommer bli mer medvetenhet kring glutenfri kost i framtiden. Gäller bara att ruska om sjukvården också och det kan man prata om i timmar, suck. Man jobbar helt enkelt inte med kost alls där och det måste bli en ändring på det. NU, NU, NU!


Chocolate Cookies


Chocolate Chip Cookies


Chunky Chocolate Cookies

Kommentera (1)