VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Passionsfruktspannacotta

Imorgon kommer det 3 familjer hit på knytismiddag. 8 vuxna och 9 barn 😄 Längtar! Ska bli så himla kul! Jag tänkte göra passionsfruktspannacotta till efterrätt. Som ni vet så älskar jag att förbereda och då är pannacotta så bra! Med smak av passionsfrukt så blir det en fräsch syrlighet och speciellt eftersom det är lite yoghurt i också. Mums mums! Nu ska jag sätta en härlig deg som ska få jäsa i kylen över natten. Ett stort landbröd med surdeg. 

6 port

2 gelatinblad

100g passionsfruktspuré (finns som 200g förpackning i frysdisken)

1-1.5 dl socker

Frön från 1 vaniljstång

4 dl grädde

1 dl Grekisk yoghurt 10%

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.

2. Sjud upp resten av ingredienserna tills sockret löst sig.

3. Tillsätt gelatinbladen och vispa om lugnt och fint så det inte blir bubblor.

4. Häll upp i portionsglas. 

Kyl i 4-5 timmar beroende på storlek på glasen.

Kommentera (1)

Annons

Vaniljbullar med glasyr

Hej!

Jag sitter i soffan efter en fullsmetad dag med företagsmassage, fotbollsträning, styrelsemöte och nu recept. Jag har fastnat för en ny serie som går på HBO Nordic. Ni måste kolla in Big Little Lies. Snygg serie med Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Alexander Skarsgård. Ett avsnitt släpps varje söndag och den frustrationen är man ju inte van vid numera när man kan brassa fler avsnitt på en och samma kväll 😄

Igår var det föräldramöte på fotbollen och det är ett perfekt tillfälle för mig att baka nåt till bloggen. Jag var sugen på att baka med deg så det fick bli bullar fyllda med vaniljkräm och toppade med glasyr. Gissa om jag var sugen på att trycka i mig 3 på raken men..inget gluten här inte. Fattar inte hur jag kan hålla mig. Hade jag aldrig trott för några år sen, hehe.. 

Vaniljbullar
25 st

10-20g ekologisk jäst. 

5 dl ljummet vatten eller mjölk

1 msk mortlade kardemummakärnor

1.5 dl ljus sirap

1 tsk salt

1 ägg

900g vetemjöl

2 dl fint rågmjöl

150g rumsvarmt smör

Fyllning:

200g smör

1.5 dl strösocker

3 msk kanel

1 msk vetemjöl

1 msk vaniljsocker

Vaniljkräm:

5 dl gammaldags mjölk

1 vaniljstång

5 äggulor

1.5 dl strösocker

3 msk maizena

25g smör

Pensling:

1 ägg

En nypa salt

1 tsk vatten

Sockerlag:

1 dl strösocker

1 dl vatten

Topping:

2 dl florsocker

En skvätt vatten

1. Blanda ihop alla ingredienserna förutom smöret tills degen släpper bunkens kant eller bänken.

2. Tillsätt smöret och knåda några minuter till. Runddriv (Gör en slät boll) degen och pudra mjöl över. Täck med lös plastfilm och jäs minst 2-3 timmar men gärna längre för mer smak. Den ska fördubbla sin storlek.

3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en stor rektangel på mjölad bänk och bred på fyllningen till ett jämnt lager som täcker hela degen. Vik över ena degens halva över den andra och skär i 25 remsor. Tvinna ihop till en knut och lägg på plåt. Jäs igen under handduk på plåt med bakplåtspapper till dubbel storlek.

4. Vaniljkrämen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken med både stång och frön och ta sen av från värmen och låt stå och dra i 15 min så smakerna kommer fram. Vispa äggulor, socker och maizena vitt och pösigt. Sila ner vaniljmjölken i äggvispet och vispa helt slätt. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud under konstant omrörning tills det tjocknar ordentligt. Tag av från värmen och vispa i smöret. Häll i vaniljkrämen i en spritspåse. 

5. Pensla bullarna med ägg uppvispat med en nypa salt och en liten skvätt vatten. (Så försvinner alla slemmiga trådar och det blir lätt som en plätt att pensla) 

6. Tryck ner två fingrar rätt ner i varje bulle och gör en krater. Fyll hålet med vaniljkräm.

7. Grädda bullarna i 230 graders värme i va 15 min tills dom är gyllenbruna både på ovansidan och undersidan. Medan dom gräddas, koka ihop sockerlagen så den blir lite simmig, ca 5 min. Så fort bullarna kommit ur ugnen, pensla snabbt som blixten med sockerlagen och låt dom svalna helt på galler under kökshandduk.

8. Glasyr. Vispa ihop florsockret med lite vatten tills konsistensen är en tjock och härlig glasyr. Det ska bli spår efter skeden i bunken. Ringla glasyren över varje bulle och låt svalna. 


Vaniljbullar
Vaniljbullar

Kommentera (1)

Annons

Bananglassar

Det här är ett sånt bra och hälsosamt alternativ till vanlig glass och dessutom himla gott! Jag rotade i skåpen och hittade kokos, frystorkade lingon, lakritsgranulat och nötter. Perfekt topping! Ta vad du har hemma! Både Melwin och Milou har sagt att dom ska ha godisförbud fram till påsk men att dom får äta glass istället. Så, kvällens mellomys blir bananglass och popcorn!

BananglassBananglass

5-6 glassar

2 bananer

150g mörk choklad

Valfri topping 

1. Skär bananerna i så stora glassar du vill ha. Stick i glasspinnar i varje del.

2. Smält chokladen och doppa bananerna så mycket som du vill ska täckas. 

3. Doppa eller strö på valfri topping. 

Frys! Ät!

Kommentera

Annons

Sega och härliga kolasnittar!

Hej hej!

Åh, jag är pirrig i hela kroppen! Jag har anmält mig till en SH`bam kurs i April, iiiiiiiiih! Det är samma koncept och företag som kör Body Pump. Dvs förkoreograferad dansklass på 45 min med nytt program var 3:e månad. Jag har jobbat som gruppträningsinstruktör i snart 15 år nu men det var länge sen som jag klev utanför min trygga lilla box och utmanade mig. Now is the time! Är så sjukt nervös redan, hahaha! Men jag längtar samtidigt!

Bildresultat för sh´bam

Hörni, det var ett tag sedan jag la ut ett kakrecept här förutom pepparkakor i julas =)

En favorit är kolasnittar. Dom slinker ner utan problem kan man säga, hehe. Sega i mitten och med riktigt härligt kraftig kolasmak som sprider sig i munnen. Numera gör jag dom alltid glutenfria men vill ni göra dom på vanligt vetemjöl så byt ut maizena (majsstärkelse) och rismjöl mot 4 dl vetemjöl.

Recept har ni här: Kolasnittar

Glutenfria kolasnittar

Glutenfria kolasnittar

Glutenfria kolasnittar

Kommentera

Annons

Dax för Smakbox!

Hello!

Nu har den kommit igen! Varannan månad så kommer boxen, den tunga boxen proppad med godsaker att testa! 

Jag tycker att jag är rätt så bra på att gå runt i butiken och leta efter roliga nyheter men varje gång jag öppnar en Smakbox så får jag nya favoriter.


Gå in på Smakbox.se och börja prenumerera du med! 

Dom vann Årets Box i Sverige 2016 men även vinnare i kategorierna Bästa Innehåll och Årets Nykomling. Inte ett dugg förvånande!

Kommentera