VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfria Digestivekex

Hej!

På fredag är det kräftskiva igen! Den 3:e för den här sensommaren, hahaha! O det är inte den sista, slurp, slurp ?

Jag älskar Digestivekex och dom man köper som är glutenfria är helt ok men nu har jag testat att baka egna. Blev också dom helt ok! YEAH!

50 st

1 dl rismjöl

1 dl mandelmjöl

1 dl majsstärkelse

5 dl glutenfria havregryn

1 msk fiberhusk

1 tsk salt

1/2 dl fint råsocker

1 tsk bakpulver

150g rumsvarmt smör

2 msk mörk sirap

1 msk vatten

1. Blanda alla ingredienser till en härlig deg. Köns den för torr så tillsätt lite mer vatten. Låt degen vila 20 min så den sätter sig och fiberhusken sväller.

2. Kavla ut degen till 0.5 cm tjocklek med rismjöl Bode på bänken och på kaveln.

3. Stansa ut runda kakor med en pepparkaksform. Lägg kakorna på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Nagga med gaffel.

4. Grädda i 150 grader varmluft eller 175 grader (om du bara gräddar en plåt i taget) i ca 12-15 min. Dom ska bli gyllenbruna och härliga!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *