Den här ni! Såååå god! Kladdig botten, salta, crunchiga nötter och len tryffel…
Vi är på väg upp till Gävle för att hälsa på kompisar och den här godingen får bli desserten till kräftskivan. Oh yes.
Kladdkaka:
4 ägg
200g smält smör
2 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2.5 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1.5 dl kakao
1 tsk salt
2 dl hackade jordnötter
Chokladtryffel:
100g mörk choklad
150g mjölkchoklad
2 dl grädde
25g smör
1. Smörj och ströa en 24 cm springform med smör och kokos.
2. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan och fyll formen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Skaka formen lätt i slutet på gräddningen och kakan ska vobbla i mitten. Ställ svalt.
3. Strö jordnötterna över kakan.
4. Hacka all choklad. Värm grädden till kokpunkt och rör ner smöret så det smälter helt. Häll grädden över chokladen och rör om till en blank och jämn chokladsmet. Häll över kakan och jordnötterna. Ställ in i kylen i några timmar eller över natten.
Servera med en kula glass eller grädde!
Hej Carro,
om man vill skippa rismjöl, hur många dl vetemjöl ska man ha då?
Tusen tack för svaret!!
Hej!
Vetemjöl suger lite mer vätska så om du bara ska byta ut rismjölet så ta 2 dl. Lycka till!
Förlåt för besväret:-)
om man vill ta bort mandelmjöl också
blir det totalt 2,5 dl vetemjöl?
Tuuuuuuuuusen taaack!!
Inga problem! Vill du byta ut alla glutenfritt mjöl och ta vetemjöl istället så ta 3 dl. Det blir finfint!
Hej och förlåt för sent svar!
Bloggen har strulat tekniskt ett bra tag, suck.
Om du tar bort även mandelmjöl så ersätt med ca 3/4 dl vetemjöl så birde det bli kanon!