VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Kladdkaka med jordnötter och chokladtryffel

Den här ni! Såååå god! Kladdig botten, salta, crunchiga nötter och len tryffel…
Vi är på väg upp till Gävle för att hälsa på kompisar och den här godingen får bli desserten till kräftskivan. Oh yes.

Kladdkaka:
4 ägg
200g smält smör
2 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
2.5 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1.5 dl kakao
1 tsk salt

2 dl hackade jordnötter

Chokladtryffel:
100g mörk choklad
150g mjölkchoklad
2 dl grädde
25g smör

1. Smörj och ströa en 24 cm springform med smör och kokos.

2. Blanda ihop alla ingredienser till kladdkakan och fyll formen. Grädda i 200 grader i ca 20 min. Skaka formen lätt i slutet på gräddningen och kakan ska vobbla i mitten. Ställ svalt.

3. Strö jordnötterna över kakan.

4. Hacka all choklad. Värm grädden till kokpunkt och rör ner smöret så det smälter helt. Häll grädden över chokladen och rör om till en blank och jämn chokladsmet. Häll över kakan och jordnötterna. Ställ in i kylen i några timmar eller över natten.

Servera med en kula glass eller grädde!


Annons

Kommentarer


  1. Perlakatja 7 augusti, 2017 on 08:23 Svara

    Hej Carro,
    om man vill skippa rismjöl, hur många dl vetemjöl ska man ha då?
    Tusen tack för svaret!!

    • Älska att baka 7 augusti, 2017 on 08:52 Svara

      Hej!
      Vetemjöl suger lite mer vätska så om du bara ska byta ut rismjölet så ta 2 dl. Lycka till!

      • Perlakatja 7 augusti, 2017 on 08:59 Svara

        Förlåt för besväret:-)
        om man vill ta bort mandelmjöl också
        blir det totalt 2,5 dl vetemjöl?
        Tuuuuuuuuusen taaack!!

        • Älska att baka 7 augusti, 2017 on 09:01 Svara

          Inga problem! Vill du byta ut alla glutenfritt mjöl och ta vetemjöl istället så ta 3 dl. Det blir finfint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *