Jag och kidsen är på Yxlan medan Tobbe jobbar sista veckan innan semestern. Blåbären trängs i skogen och ivriga små fingrar tävlar om vem som först fyller sin bunke. Så härligt! Ikväll blir det blåbärspaj till alla!
8 port (idag blev det en dubbel sats)
4 dl blåbär
2 msk råsocker
175g smör
1.5 dl råsocker
3 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
1 dl rismjöl
1 dl majsstärkelse
1/2 tsk salt
1 näve finhackade hasselnötter
1. Skölj och rensa blåbären. Lägg i en 24 cm pajform smord med smör och strö över lite socker.
2. Jobba snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över bären.
3. Grädda ca 25 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av blåbären under. Låt svalna något och servera ljummen med glass, grädde eller vaniljsås!
Kommentera