VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfri tårtbotten a’ la 3 lika

Hej!

I helgen är det Valborg och då är det väl härligt att bjuda på tårta! Här är ett kanonrecept på en glutenfri tårtbotten bakad efter receptet ”3 lika”! Funkar varje gång och resultatet blir luftiga, härliga bottnar. 

Glutenfri tårtbotten
En tårta till ca 8-10 personer (om större tårta, öka på äggen i glas 1 och nivån på socker och potatismjöl till samma nivå.)

Glas 1: 3 ägg

Glas 2: socker upp till samma nivå som äggen i glas 1.

Glas 3: potatismjöl i samma nivå som de andra fyllda glasen. 

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

25g smör

Glutenfri tårtbotten
1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Vispa ägg och socker på medelhastighet i minst 5 min tills smeten är vit och fluffig.

3. Medan smeten vispas, smörj och klä en 20 cm springform med bakplåtspapper. Både i botten och upp på kanterna.

4. Smält smöret och häll i smeten.

5. Blanda i bakpulver, vaniljsocker och salt i glaset med potatismjöl och sikta ner i smeten. Använd en slickepott och vänd ihop smeten med stora luftiga tag så den behåller sin fluffiga konsistens.

6. Häll smeten i formen och grädda tills den höjt sig fint och släppt formens kanter. Ca 30-40 min. Känn med fingertopparna på toppen av kakan och den ska svikta som en tvättsvamp. Knäpp upp formens kant och låt svalna en stund på bänken. Vänd sen uppochner på ett galler och låt svalna helt under kökshandduk. 

7. Frys in hela tårtbotten och tag fram 30 min innan fyllningen ska på. Skär i så många bottnar du vill ha. Fyll, dekorera, ÄT! ?

Glutenfri tårtbottenGlutenfri tårtbotten


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *