VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hemmagjord Daim

God dag!

På fredag åker vi ut till Yxlan där mormor och morfar har landställe. Bilen ska packas och kids och hund ska med så klart ? Som påsktårta i år tänkte jag göra farmors älskade Daimtårta! Den är så himla god och enkel att göra. Är man nörd så gör man egen Daim istället för köpt, hehe och här har ni mitt bästa recept! Många Daimrecept är utan mandel och då saknas nåt tycker jag! Mandeln är ett måste. Hemmagjord Daim alltså… drömmen. 


1.5 dl ljus sirap

2 dl rårörsocker

2 dl grädde

100g smör

1 msk kakao

1,5 dl finhackad sötmandel

100 g mjölkchoklad

1. Koka alla ingredienser utom chokladen i en kastrull tills kolan håller kulprovet eller uppnår 140 grader. Rör sakta i botten nån gång då och då. Så lite som möjligt men så att det inte bränns.

2. Tillsätt de finhackade mandlarna. Jag skållar aldrig mandeln för i skalet sitter mycket smak som då går förlorad. 

3. Häll ut kolan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt den stelna en liten stund och skär sen i så stora bitar som du vill ha. Låt svalna helt.

4. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro och bred lite choklad över varje bit eller doppa hela bitarna. Låt stelna i kylen en stund. Förvara svalt.


Kommentarer


  1. Malin 12 april, 2017 on 11:06 Svara

    Borde det inte vara grädde i?

    • Älska att baka 12 april, 2017 on 13:38 Svara

      Hehe..fixat ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *