VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rörelseglädje på Leos Lekland!

Hej!

Fredagen är här och solen strålar! Kan det bli en bättre inledning på helgen? Jag har precis hämtar Milou från sin dagmamma och hon har tydligen varit trött idag. Hahaha, inte så konstigt! Vi var nämligen på Nordens största Leos Lekland i Kungens Kurva igår och både Melwin och Milou kutade omkring så deras gamla mor omöjligt kunde hänga med ?

Logotype_01D_SE

Idag är det officiellt öppnande för alla leksugna barn men vi var inbjudna till att testa banan i förväg kan man säga. ”Det här var det bästa leklandet vi varit på!” ropade Melwin i farten och det är ett bra betyg. Det är lite klurigt när man har två barn med sig varav den ena är 8 år och den andra är 4 och båda ropar ”KOLLA MAMMA!” hela…hela tiden. Det är volter, rutschkanor, swish swosh, in och ut genom gångar , tunnlar och klätterställningar, hahaha, helt galet!



Jag som jobbar med hälsa och folks kroppar på dagarna är himla mån om att mina kids ska få röra på sig ordentligt. Deras små kroppar ska belastas, vridas och bändas på så dom för starkt skelett och hållbar kropp för resten av livet. Kanske låter helknas men faktum är att rörelsestatistiken på kidsen idag är på tok för låg och risken för både diabetes typ 2 och benskörhet är en risk i låg ålder. Borde ju tillhöra ålderdomen men vi snackar tonåringar!



Så, att släppa in ungarna och bara låta dom rocka loss totalt i några timmar i en säker miljö på ett lekland är ett bra sätt att öva upp deras koordination, balans, kondition och styrka. YEAAAAH! Jag förstår att Milou var trött idag ?




Djungeltemat på Leos Lekland är så fint tycker jag! Härliga djur överallt som kidsen kan klappa.


Melwins favoritställe, Parkourparken!


Inne i templet var det precis som lustiga huset. Mörkt med neonbelysning och roliga speglar och lönngångar.

”Klara, färdiga, gå!” Först ner genom tunneln och trycka på knappen vinner!



Vulkanen är en favorit! Kämpa sig upp och åka rutschkana ner!



Ni förstår att det inte gör att hålla koll på kidsen va? Vips så är dom uppe i taket och klättrar som små apor!



Stor och fin restaurang med hamburgare, sallad, godis och popcorn… slush, läsk, kaffe, fikabröd m.m. Jag kan ju tycka att det vore härligt med lite mer hälsosamma alternativ på menyn men ärligt talat tror jag inte det skulle sälja. Jag blev iallafall glad över att kunna få en glutenfri hamburgare! Plus för det!




Alla besökare fick en varsin goodiebag proppad med tidning, klistermärken, reflex, doft från Weleda, sojadryck med smak AB kaffe och choklad från Plant, reflex, Duplobygge mm.

Tack Leos Lekland för en härlig kväll och omruskade ungar! ???

~ I samarbete med Leos Lekland ~


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *