VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Wienerbröd!

Idag har jag haft en privat bakkurs för en av mina följare! En trogen följare vid namn Hanna som också älskar att baka och ville lära sig baka goda bullar och wienerbröd. Sååå kul! Jag älskar att hålla kurs! Måste fixa en lokal där vi kan vara ett gäng och baka en hel dag. Fatta hur kul! 

Hoppas ni får en fin helg nu. Imorgon kommer recept på glutenfria semlor!


Recept här: Wienerbröd

Recept: vaniljkräm 

De klassiska åttorna som vi gjorde med vaniljkräm och chokladganache går till så här

1. Kavla ut degen till 1 cm tjocklek och skär i långa remsor. Snurra remsorna och lägg ihop som en åtta på plåten med ändarna under öglorna så dom blir som botten till fyllningen sen. 

2. Jäs svalt i en timme. 

3. Pensla med uppvispat ägg och fyll ena öglan med vaniljkräm. Grädda i ca 12 min i 225 grader. Låt svalna.

4. Ganache: koka upp 1 dl grädde och häll över 100g finhackad choklad och 1 tsk smör. Rör om så det tjocknar och klicka i de tomma öglorna. 

5. Glasyr: vispa ihop 2 dl florsocker med lite vatten tills det får en fin och tjockt rinnande konsistens. Ringla över wienerbröden. 

6. Öppna munnen och ta en gigantisk tugga!?



En proppad kartong med nybakade bullar och wienerbröd efter dagens bakning! 


Kommentarer


  1. Solveig Gustafsson 25 februari, 2017 on 16:19 Svara

    Ser helt fantastiskt ut! Kort fråga : Använde ni färdig deg eller gjorde ni den själva. Svårt att få till riktig hemgjord, tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *