VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Smördegssnacks med vitlök, basilika & parmesan

Hej allihop!

I början på veckan fick ni recept på blixtsmördeg och nu kommer ett recept där ni kan använda era utkavlade ark! Om ni inte gjort egen så kan ni självklart köpa färdig smördeg. Dom blev sååå goda och frasiga! 

Njut av er lördagkväll!

Ca 40-50 st

2 ark smördeg

100g rumsvarmt smör

2 vitlöksklyftor

Några basilikablad

Salt och peppar

50g parmesan 

1. Kavla ut smördegsplattan till ca 3 mm tjocklek. 

2. Vispa ihop smöret med pressad vitlök, finhackad basilika, salt och peppar till ett härligt vitlökssmör.

3. Bred ut vitlökssmöret på hela smördegsplattan. Riv över parmesan.

4. Rulla ihop degplattan till en lång korv och dela i 1 cm tjocka bitar. Lägg bitarna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i 200 grader i ca 10-12 min. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *