VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sommarbakelse!

Hej!
 
Det här är en favorit från förra sommaren som förtjänar en plats även denna sommar! Den är sååååå god! Saftig, fräsch och himla enkel att baka! Jo! Den är det! En riktig sommarbakelse!
 
 
 
350g mandelmassa

150g rumsvarmt smör
5 ägg
1 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
3 dl Lailas glutenfri mix (eller 2.5 dl vetemjöl)
2 tsk bakpulver
 
Mousse:
300g jordgubbar, färska eller frysta, upptinade
3.5 gelatinblad
1 dl strösocker
Rivet skal av 1 citron
2 dl grekisk yoghurt
4 dl grädde
 
1. Botten. Riv mandelmassan och vispa ihop krämigt med smöret. 
 
2. Tillsätt ett ägg i taget och sen mjölk, mjöl och bakpulver. Vispa så det blir en slät fin smet.
 
3. Klä en 20*30 cm bakform med bakplåtspapper. Både botten och upp en bit på kanterna. Fyll formen med smeten och grädda ca 30 min i 175 grader tills den är fast och fin. Svalna helt i formen för extra saftighet.
 
4. Moussen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
 
5. Mixa jordgubbarna till en slät puré och värm 1 dl av den i kastrull tillsammans med sockret. Riv ner citronskalen. Koka upp så sockret löser sig och tillsätt sen de urkramade gelatinbladen och rör så dom löser sig helt och häll tillbaka allt i resten av purén. Låt svalna.
 
6. Vänd ner yoghurten i purén så det blandas helt. 
 
7. Vispa grädden men inte så den blir för hård. Vänd ihop allt till slät mousse.
 
8. Häll moussen över kakan och släta till ytan. Ställ in i frysen i 4 timmar. Flytta sen över kakan till kylen och låt den stå där i minst 5 timmar eller över natten.
 
Skär i fina rutor och dekorera så som du tycker är fint!

Kommentarer


  1. Anonym 10 juli, 2016 on 11:01 Svara

    gud vad gott

  2. Viola 13 juli, 2016 on 18:52 Svara

    Nu har jag bestämt mig för denna till på lördag, mamma fyller 70 år. Blir den snygg taggar jag på Instagram 🙂

  3. Hellofebruary 14 juli, 2016 on 08:47 Svara

    Mums! Såg hur god ut som helst. Ska genast prövas!

  4. Ida 14 juli, 2016 on 10:03 Svara

    Ser riktigt smarrigt ut! 🙂

  5. Pia 18 juli, 2016 on 16:10 Svara

    Åh, så himmelskt god den ser ut att vara! 🙂

    • Caroline Ahlqvist 19 juli, 2016 on 22:45 Svara

      Tack snälla du! Nu är det din tur att testa den i köket! Lycka till och bjud nån du tycker riktigt mycket om!

  6. Camilla Cecilia 19 juli, 2016 on 05:18 Svara

    Ser kjempe godt ut ! 😀

  7. ser sjukt gott ut. här hemma blir det tårta idag som min 6åring bakat… men denna måste jag prova nån dag

  8. Robin 25 juli, 2016 on 14:58 Svara

    Hejsan! Vet du var man kan få tag på kartonger till sina tårtor/bakelser som man kan förvara och frakta dom i? Finns det nån butik på nätet som säljer?

  9. Jonas Hedqvist 27 juli, 2016 on 20:58 Svara

    Men så gott! Fräscht låter det också 🙂 MUMS!

  10. Fanny 31 juli, 2016 on 21:48 Svara

    Vad gott det ser ut!

  11. Anonym 9 augusti, 2016 on 18:43 Svara

    ser jättegott ut

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *