VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Midsommartårta

Hej!

Idag har jag äntligen en ledig dag,,,eller, ledig och ledig, 6 tårtbottnar ska bakas och fyllningar göras iordning, bröllopstårta planeras och lite småfix tills firandet imorgon då vi ska fira Midsommar på Munsö med två andra familjer. Det kommer bli kanon men har ni sett väderprognosen, hahaha! Det är fan ett skämt! Åska, regn och jävulskaper! jag ska ta med mig ett stort parasoll till midsommarstången för VI SKA äta tårta i gräset! Hoppas ni får en härlig dag, speciellt ni som bor neråt i landet för där ser det ut att bli finfint! Avis!

Här har ni än en gång receptet på mitt bidrag till årets midsommartårta. Gör bottnarna idag och låt ligga under handduk men klä in sockerkaksdelen med plastfilm. Gör  iordning den strax innan servering.

Enkelt, snabbt och himla gott!

Underst i inlägget så har ni fler förslag på tårtor.

GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA!!!

 

Ca 12 bitar

 125g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
4 äggulor
1/2 dl mjölk
3 dl glutenfri mix
2 tsk bakpulver

 1 tsk salt

 2 tsk mortlade kardemummakärnor

Maräng:

4 äggvitor
2 dl strösocker

 1 tsk citronsaft
50 g mand
elspån

Fyllning:

3-5 dl vispgrädde 
300 gram jordgubbar 

Ugn: 150°

1. Botten: Vispa smör och socker ljust och luftigt på hög effekt.

2. Tillsätt en äggula i taget under fortsatt vispning. Häll i mjölken.

3. Blanda ihop glutenfri mix med bakpulver, salt och mortlade kardemummakärnor och tillsätt i smeten. Vispa ihop så det blir en jämn och finsmet.

4. Marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning och avsluta med citronsaften. Marängen är klar när den är blank och bildar fasta toppar. 

5. Bred ut smeten i antingen en långpanna med bakplåtspapper i botten, 30×40 cm eller fördela i två 24 cm springformar klädda med bakplåtspapper. Bred över marängen och strö på mandelspån.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader i ca 40 minuter. Låt svalna något i formen och lägg sedan på galler. Svalna helt.

7. Vispa grädden och rensa jordgubbarna. Om du har gräddat botten i långpanna så dela den på mitten och lägg på varandra med grädde och jordgubbar emellan. Dom runda bottnarna är redan redo att staplas med fyllning emellan.

Dekorera fint med jordgubbar och citronmeliss! 

Åsså en liten film på hur du gör!

Nåt är fel på Blogg.se idag så all text blir vänsterställd. Suck. Alltid nåt knas tycker jag…

 

Här har ni fler förslag på midsommartårtor!

Tårta med drottningmousse med maräng!

20140605-120927-43767473.jpg

Tårta med lemoncurd och jordgubbar!

20140729-080448-29088254.jpg

Pannkakstårta!

 

 

 

 
 
 
 

Annons

Kommentarer


  1. a n n i k a 23 juni, 2016 on 15:21 Svara

    Gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *