VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Marängbotten till tårta!

Den här marängbottnen använder jag ofta i tårtor för att få lite crunch och frasighet till dom ofta lena krämerna och mousserna! Ibland har jag i puffat ris, ibland rostade nötter, ibland bara som den är utan nånting i.
 
 
2 äggvitor
1.5 dl strösocker
2 dl puffat ris
200g vit choklad
 
1. Vispa äggvitorna till fast skum.
 
2. Fortsätt vispa och häll i sockret lite i taget. Vispa på hög effekt tills det blir en vit blank marängsmet som bildar fasta toppar.
 
3. Vänd ner det puffade riset och bred ut smeten till ett 2-3 cm tjockt lager i en 24 cm springform klädd med bakplåtspapper i botten.
 
4. Grädda i 150 grader i 60-90 min beroende på ugn. Marängen skall kännas torr rätt igenom när du knackar lite försiktigt på den. Låt svalna.
 
5. Smält chokladen och pensla hela marängbotten runt om. Låt stelna. Det här gör att marängen inte suger åt sug av vätskan i moussen utan behåller sig frasig och fin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *