VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kladdkaka a’ la Rocky Road

Blandningen av sött och salt, lent och knaprigt är överlägsen. Det här är bland det godaste som finns på detta klot! 

150g smält smör
3 dl råsocker
1 tsk vaniljextrakt
2.5 dl vetemjöl (alt. 3 dl fin glutenfri mix)
3 ägg
1 dl kakao
1 tsk salt
Kola:
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 msk smör

Rocky Road blandning:
1 dl salta jordnötter
1/2 dl pistagenötter
100g Dumlekola i bitar
1 dl minimarsmallows

1. Blanda alla ingredienser till kladdkakan och vispa slätt. Smörj och strö en 22-24 cm springform och grädda i ca 25 min i 200 grader. Ta ut kakan när den fortfarande är en aningen lös i mitten då du skakar formen lätt! Låt svalna och ställ i kylen.

2. Koka ihop alla ingredienserna förutom smöret till kolan. Koka på hög värme och rör i botten då och då tills den tjocknat något. Ta av kastrullen från plattan och klicka i smöret. Rör om och låt svalna något.

3. Häll kolan över den kalla kladdisen och släng över allt i Rocky Roadblandningen!

Njut med en klick lättvispad grädde! 
När jag bakar kladdkakor så pudrar jag nästan alltid med kakao.
Koka kolan i några minuter tills den tjocknar något.

Kladdisen blir sååå mycket härligare om den får stå i kylen minst en natt!


Kommentarer


  1. Angelina Persson 8 augusti, 2015 on 12:11 Svara

    Guu va gott!!

  2. Anonym 9 augusti, 2015 on 09:23 Svara

    Den ser supergod ut 😀

  3. Lykke 5 september, 2015 on 14:49 Svara

    Absolut det godaste jag sätt!!

  4. Anonym 8 september, 2015 on 21:05 Svara

    Vad ska de va för temperatur på kolan?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *