VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Pannacotta i 3 lager!

Hellooo!
I frysen ligger det egengjorda Magnumglassar som bara ska doppas i choklad så det receptet får ni senare i veckan. Längtar tills jag får ta en tugga! 
 
Knåpade ihop lite enkel pannacotta idag. Choklad, mocka och vanilj. Om du tycker att dom blev för söta så byt ut gelésockret till 1 blad uppblött gelatin/smak och söta efter smak. 
 
En perfekt liten dessert efter en grillmiddag tycker jag! Mums mums!
 
 
  4 portioner
 
Chokladpannacotta:
2 dl grädde
1/2 dl gelésocker
50g mörk choklad
 
Mockapannacotta:
2 dl grädde
1/2 dl gelésocker
2 tsk snabbkaffepulver
 
Vaniljpannacotta:
2 dl grädde
1/2 dl gelésocker
1/2 vaniljstång
 
Smul:
1 dl havregryn
1/2 dl rismjöl
25g smör
2 msk råsocker
1/2 tsk vaniljsocker
 
1. Choklad: Koka upp grädde, gelésocker och hackad choklad i en halv minut. Fördela allt i 4 glas, typ snapsglas. Ställ in i kylen 10 min.
 
2. Mocka: exakt samma tillvägagångssätt som chokladen. Fyll på glasen och ställ kallt 10 min.
 
3. Vanilj: koka upp grädde, gelésocker och utskrapad vaniljstång. Samma koktid som ovan. Fyll på glasen och ställ kallt till servering.
 
4. Smul: Gegge ihop alla ingredienser och fördela ut på en liten plåt. Grädda ca 15 min i 180 graders värme tills det blivit gyllenbrunt.
 
Strö över smulet över varje pannacotta och käka upp det som blir över 😉


Kommentarer


  1. sandra 9 juli, 2015 on 16:15 Svara

    Men shit så gott det här ser ut att vara!

  2. Annika Andersson 10 juli, 2015 on 15:28 Svara

    Den ser SÅ god ut!

    Sugen på att testa till makens födelsedagskalas om någon vecka. Bara ett problem. Karln gillar inte kaffe.
    Något tips på vad man kan ha i istället?

    • Caroline Ahlqvist 10 juli, 2015 on 15:29 Svara

      Vad kul!
      Men ta hallon då! Eller nåt annat bär! Vanilj, choklad och hallon 🙂 Mixa hallon och rör ner i den varma grädden.

      Hoppas han kommer gilla det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *