Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Sådär! Här är mina nya favoriter! Glutenfria Pizzasnurror! Inspirationen till detta recept fick jag av bloggen Under Vårt Tak som skriver om Paleokost! Gå in på deras sida och låt er inspireras av en massa bra recept!Ca 24 st
3 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 äggvitor
2.5 dl kokande vatten
Fyllning:
3 msk röd pesto
100g skinka
100g riven ost
Pizzakrydda
Topping:
Riven ost
Oregano
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Separera äggen och vispa ner äggvitorna med elvisp.
3. Koka upp vattnet och tillsätt under vispning på hög effekt nån minut.
4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 1/3 cm tjocklek. Dra av det översta pappret och bred på peston. Strö över skinkan och osten och rulla till en korv. Skär i bitar och fyll en smord muffinsplåt.
5. Strö över ost och oregano och grädda i 175 grader mitt i ugnen tills dom blivit gyllenbruna. Ca 30-35 min tog det för mig.Mixa ihop allt med äggvitorna.Tillsätt det heta vattnet och vispa till en jämn kladdig deg.Kavla degen mellan två bakplåtspapper.Jag ville ha lite mindre snurror så jag delade degen på längden för att rulla till två korvar.Det kan inte bli lättare än så här!Jag använde bakplåtspapper för det ser fint ut. Smörj muffinsformen så håller sig bakplåtspapperet på plats.Luktar redan gott!Strö över ost och lite oregano.Klart! Låt svalna på galler så dom inte blir fuktiga av kondensen. Ät och njut!
Åh vad det ser gott ut, ska testas till nästa veckas kalas! Ser ut på bilden som om du placerat pizzzasnurrorna i en plåt för minimuffins, stämmer det? Blir det alltså 24 ”minisnurror”?
Åh vad det ser gott ut, ska testas till nästa veckas kalas! Ser ut på bilden som om du placerat pizzzasnurrorna i en plåt för minimuffins, stämmer det? Blir det alltså 24 ”minisnurror”?
Dessa är perfekta i sommar när man packar inför en dag på stranden eller som färdkost! Måste testas som glutenfria 🙂
Ta-med-pizzor, kanon! : )
Vilken bra ide, och vad goda de såg ut – det skall testas till sommarens utflykter!
tackar/kokerskan Ruts barnbarn
Testade receptet igår. Smaken var jättegod, men konsistensen blev väldigt ”gummi-aktig”. Stämmer det verkligen att det ska vara 3 msk fiberhusk?