VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Glutenfria pizzasnurror!

Sådär! Här är mina nya favoriter! Glutenfria Pizzasnurror! Inspirationen till detta recept fick jag av bloggen Under Vårt Tak som skriver om Paleokost! Gå in på deras sida och låt er inspireras av en massa bra recept!Glutenfria pizzasnurrorCa 24 st

3 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 äggvitor
2.5 dl kokande vatten

Fyllning:
3 msk röd pesto
100g skinka
100g riven ost
Pizzakrydda

Topping:
Riven ost
Oregano
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Separera äggen och vispa ner äggvitorna med elvisp.
3. Koka upp vattnet och tillsätt under vispning på hög effekt nån minut.
4. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till ca 1/3 cm tjocklek. Dra av det översta pappret och bred på peston. Strö över skinkan och osten och rulla till en korv. Skär i bitar och fyll en smord muffinsplåt.
5. Strö över ost och oregano och grädda i 175 grader mitt i ugnen tills dom blivit gyllenbruna. Ca 30-35 min tog det för mig.Mixa ihop allt med äggvitorna.Tillsätt det heta vattnet och vispa till en jämn kladdig deg.Kavla degen mellan två bakplåtspapper.Jag ville ha lite mindre snurror så jag delade degen på längden för att rulla till två korvar.Det kan inte bli lättare än så här!Jag använde bakplåtspapper för det ser fint ut. Smörj muffinsformen så håller sig bakplåtspapperet på plats.Luktar redan gott!Strö över ost och lite oregano.Klart! Låt svalna på galler så dom inte blir fuktiga av kondensen. Ät och njut!

Kommentarer


  1. Camilla 18 april, 2015 on 12:05 Svara

    Åh vad det ser gott ut, ska testas till nästa veckas kalas! Ser ut på bilden som om du placerat pizzzasnurrorna i en plåt för minimuffins, stämmer det? Blir det alltså 24 ”minisnurror”?

  2. Viola 18 april, 2015 on 21:02 Svara

    Dessa är perfekta i sommar när man packar inför en dag på stranden eller som färdkost! Måste testas som glutenfria 🙂

  3. Mian 19 april, 2015 on 15:01 Svara

    Ta-med-pizzor, kanon! : )

  4. Kokerskan Ruts barnbarn 20 april, 2015 on 21:09 Svara

    Vilken bra ide, och vad goda de såg ut – det skall testas till sommarens utflykter!

    tackar/kokerskan Ruts barnbarn

  5. Camilla 21 april, 2015 on 12:21 Svara

    Testade receptet igår. Smaken var jättegod, men konsistensen blev väldigt ”gummi-aktig”. Stämmer det verkligen att det ska vara 3 msk fiberhusk?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *