Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Johohoodå! Egengjord pizza med mycket gottis på! Jag gillar det enkla bäst, skinka, ost, champinjoner, lök, och så ett lager ruccola strött på efter gräddning! Kul för kidsen att vara med och göra!
Foto: TV4 Adam Edefall
Det här receptet är ett av mina absolut bästa recept! Jag gör brytbröd, grizzini, brytbröd, baguetter och pizzabotten av den här grunddegen. Receptet finns även i min bok men som Parmesanbrödet. Fick högt betyg av både Johan och Birgitta i brödavsnittet. 🙂
GRUNDDEG TILL BRÖD OCH PIZZA
20g jäst
6.5 dl vatten
1 msk salt
2 msk honung
4 dl durumvetemjöl
Ca 12 dl vetemjöl special
1. Lös jästen i ljummet vatten.
2. Tillsätt övriga ingredienser utom saltet och arbeta i maskin i 5 min eller för hand 7 min. Tillsätt saltet och arbeta 5 minuter till. Jäs under plastfilm i 2 timmar.
3. Baka ut till pizzor eller frallor, grizzini, baguetter, brytbröd, vad som helst!
4. Pizza bakas av direkt, bröd behöver jäsas 2 timmar till innan gräddning i 230 grader tills det är gyllenbrunt både ovanpå och under
Tack för en bra blogg. Jag skulle gärna se att du skriver receptet under dina videoklipp, så som Fredrik gör. Då kan man välja om man vill titta eller bara läsa. Jag läser helst. 🙂
Är så glad att jag hittat din blogg, får jättemycket inspiration. I morse bakade jag ut dina kalljästa frallor, men de flöt tyvärr ut och blev lite plattare än dina. Dock smakade de gott, men det vore roligt att veta vad jag gjort för fel. Ska tillägga att jag nog tog lite mer jäst än vad som stod i receptet, kan det fått dålig inverkan? De var så runda och fina när jag ställde in dem i kylskåpet för förvaring inför natten. Detta filmklipp på pizzan gör att jag förmodligen kommer att baka den till kvällen, dina filmklipp är guld värda!
Hej,
Tack för en bra blogg. Jag skulle gärna se att du skriver receptet under dina videoklipp, så som Fredrik gör. Då kan man välja om man vill titta eller bara läsa. Jag läser helst. 🙂
Är så glad att jag hittat din blogg, får jättemycket inspiration. I morse bakade jag ut dina kalljästa frallor, men de flöt tyvärr ut och blev lite plattare än dina. Dock smakade de gott, men det vore roligt att veta vad jag gjort för fel. Ska tillägga att jag nog tog lite mer jäst än vad som stod i receptet, kan det fått dålig inverkan? De var så runda och fina när jag ställde in dem i kylskåpet för förvaring inför natten. Detta filmklipp på pizzan gör att jag förmodligen kommer att baka den till kvällen, dina filmklipp är guld värda!
Tack så mycket för snabbt svar, nu har jag lärt mig något nytt! Ha en bra dag!