Jag älskar ju när ni läsare hör av er om önskemål på recept och idag fick jag ett sånt! 🙂 De vietnamesiska vårrullarna som jag gjorde till vårt alternativa julbord hos farsan! Here they are!
1 stor morot
1/2 gurka
2 dl böngroddar
2 dl strimlad isbergssallad
1 dl hackad koriander
1/2 dl hackad mynta
4 st strimlad salladslök
1 näve jordnötter grovt hackade
3 msk risvinäger
1 msk socker
100g räkor
100g tunna risnudlar
1 paket rispapper till vårrullar
Dipsås:
1/2 dl vatten
1/2 dl fisksås
2 msk färskpressad limesaft
2 msk risvinäger
1 msk socker
1/2 stång citrongräs mycket fint hackad
3 små starka chilifrukter
1 klyfta vitlök
1. Tillaga risnudlarna enligt förpackningen. Klipp dom några gånger för att korta ner dom något. Ställ åt sidan.
2. Kärna ur och strimla sedan gurka, morot, isberssallad och salladslök mycket fint. Blanda samman alla grönsakerna i en stor bunke och tillsätt hackad koriander, hackad mynta, hackade jordnötter, risvinäger, socker och slutligen risnudlarna. Blanda ihop!
3. Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med varmt vatten tills det mjuknat. Lägg pappret på bänken och lägg en hög av salladen i mitten på rispappret, vik in sidorna, och rulla ihop till en vårrulle.
Dipsås: Blanda ihop alla ingredienser och rör om!
Doppa vårrullarna i dippsåser och njuuuut!
Tack! Kommer testa redan imorgon 🙂 kommer garanterat bli supergott!
Ser superhärliga ut. Måste prova.