Hej! Jag heter Caroline Ahlqvist och här på bloggen skriver jag om allt från livet som 2-barnsmorsa, matte, sambo, kostrådgivare, massageterapeut och träningsälskare till mitt intresse inom bakning och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013! Här bjuder jag på recept som passar den som är ny i köket och vill hålla det enkelt till den som har lite mer vana och kanske vill utmana sig lite. Jag vill att ni ska bli sugna på att baka mer hemma så låt oss inspirera och tipsa varandra i bakningens värld för fullärd blir man aldrig. Kom gärna med synpunkter och tips! Det ser jag fram emot! ROCKA LOSS I KÖKET OCH NJUUUUT AV ATT BAKA!
Jag hade nästan behövt en Tena när vi fotade, hahaha!
Nu så! Här har ni resultatet av min och Fredriks bakbonanza i måndags! En härlig Mandelkrok, Kondisbit i form av en Kladdkakebotten med chokladmousse och blåbär och Kanelbullar med tosca! Mandelkrokar! Recept av Fredrik och det hittar ni HÄR! Och så har ni mitt recept här: Kanelbullar med tosca Ca 25 bullar
20g ekologisk jäst
1 msk mortlad kardemumma
5 dl ljummen fet mjölk
1 dl Ljus sirap
1 ägg
13-15 dl vetemjöl
200g rumsvarmt smör
1.5 tsk salt
Fyllning:
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 msk vetemjöl
Tosca:
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
200g mandelflarn
1. Blanda alla ingredienser utom smör och salt och jobba snabbt ihop tills degen släpper bunkens kanter.
2. Tillsätt smör och salt och knåda in i degen. Jäs till dubbel storlek under plastfilm.
3. Kavla snabbt ut degen på mjölad bänk till en stor rektangel. Gegga ihop allt till fyllningen och bred på hela degen. Rulla ihop till en lång korv och dela i 25 delar. Lägg bullarna i bullformar och jäs övertäckt i muffinsplåt i några timmar tills degen studsar tillbaks när du petar till bullen med fingret.
4. Tosca: Koka ihop socker, grädde, sirap och vetemjöl i några minuter så det tjocknar en aning. Rör ner mandelflarnen. Klicka ut en rejäl klick tosca på varje bulle och grädda i 230 grader i ca 10-12 min. Har du ingen muffinsplåt så kan du stadga upp formarna med lite folie, annars försvinner formarna som platta papper under bullarna och det ser mycket finare ut om bullarna reser sig på höjden! Så himla gott med ett knäckigt täcke på!
Jag längtar redan efter nästa härliga tillfälle i köket tillsammans! Vi kompletterar varandra så jäkla bra och vi har samma bakfilosofi, bra råvaror, ekologiskt, mycket smak och att ha det roligt längs med vägen från deg till färdiga bakverk! ❤️❤️❤️
Vilken underbar kväll!!! Vi ses snart igen finaste du! <3
[…] på Toscabullarna hittar ni HÄR på Carros blogg, och kladdkakesnittarna kommer inom […]